2019-05-20 01:49


Guvernul ADOPTĂ ordonanţa de urgenţă pentru noile taxe. Iohannis A LIPSIT de la ședință

 |  19:10
Guvernul ADOPTĂ ordonanţa de urgenţă pentru noile taxe. Iohannis A LIPSIT de la ședință

Guvernul adoptă ordonanţa de urgenţă pentru introducerea noilor taxe, a anunţat premierul Viorica Dăncilă la începutul şedinţei. Lângă premierul Dăncilă se află şi un scaun rezervat preşedintelui Klaus Iohannis, care însă nu a mers la şedinţă.

Dăncilă a spus că ordonanţa va fi adoptată pentru asigurarea bunăstării cetăţenilor şi pentru a corecta anumite practici din sectorul bancar şi din cel energetic, potrivit News.ro.

Ea a enumerat prevederile actului normativ, între care plafonarea preţului la gaze şi energie electrică pentru următorii 3 ani pentru consumatorii casnici, stabilirea unui nivel min de un miliard euro privind vânzarea licenţelor 5G şi impozitarea activelor băncilor în cazul unui ROBOR mai mare de 2%.

Ieri, șeful statului a prezidat sedinta de Guvern. Presedintele a anuntat, in cursul saptamanii, ca va fi prezent la toate ședintele Guvernului, insa astazi a lipsit.

Dăncilă a prezentat şi alte măsuri: demararea unui program privind construcţia a o mie de grădiniţe cu program sportiv în parteneriat cu mediul de afaceri prin care firmele care le vor construi vor primi până la 500.000 de euro din partea statului; înfiinţarea unui fond pentru dezvoltarea a 31 de staţiuni balneare de interes naţional pentru care vor fi alocate 310 milioane lei în 2019; înfiinţarea Fondului de Dezvoltare şi Investiţii pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare ale comunităţilor locale şi universităţilor; majorarea de la 1 septembrie a punctului de pensie de la 1100 la 1265 lei, iar pensia minimă la 640 la 704 lei; devasnarea creşterilor salariale pentru cadrele didactice din 2022 la 1 septembrie 2020; acordarea voucherelor de vacanţă de 1450 lei şi în 2019 tuturor bugetarilor; creşterea salariului minim în construcţii la 3.000 de lei brut din ianuarie 2019; reducerea taxelor pe muncă la jumătate în construcţii astfel încât salariul minim brut în acest domeniu să crească la 500 de euro; majorarea taxei pe viciu pentru jocurile de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

Premierul a vorbit şi despre reducerea comisioanelor de administrare a fondurilor de pensii private de la 2,5% la 1%.

Viorica Dăncilă a spus că sunt şi alte măsuri şi i-a rugat pe miniştri, în special ministrul Economiei, şi pe Darius Vâlcov să dea cât mai multe detalii despre această ordonanţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-21

TAGURI: guvern, taxe, iohannis, sedinta, ordonanta de urgenta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
21 Dec 2018

Analfabetii si gunoaiele care au votat mafia psd vor vedea ce taxe si impozite vor plati in 2019. Cand a fost numita premier analfabeta dancila a spus ca nu se vor introduce taxe si impozite noi. Iar v-a mintit vida din Videle gunoaie bolsevice.
FREACA MENTA
21 Dec 2018

AVOCATUL POPORULUI CHIORU TRADATOR CE FACE ? CU TREI SALARI COLOSALE
ANONIM
21 Dec 2018

Bravo ! Iata un guvern pentru tara pentru omul de rand ,pentru cetateniDaca vreti dictatura bancilor si a multinationalelor votati l pe tradatorul IOHANUS!
ANONIM
22 Dec 2018

Monumentul de nesimțire,răutate si tupeu trebuie sa-si plimbe capra nesimțită in weekend
ANONIM
22 Dec 2018

Toate taxele si impozitele introduse de mafia psd se vor rasfrânge asupra populatiei. Analfabetismul economic al acestui guvern a facut ca Romania sa aiba cea mai mare inflatie din Europa 5,6%. Toate falsele mariri sau pomeni date din imprumuturi la dobânzi mari vor fi anulate de inflatie. Populismul gunoaielor bolsevice a dus datoria externa a Romaniei la peste 100 miliarde euro. Generatiile viitoare vor deconta toate mizeriile borfasilor si hotilor draknea si vâlcov , asasinii Romaniei de azi.
@ULTIMUL ANONIM
22 Dec 2018

Sper sa crapi dracului ,jigodie nebuna Japita vanduta Raul a fost incet incet pus cu botul pe labe Binele invinge totdeauna
Random imageUltimele stiri


STARBAG