2019-01-24 00:28


Guvernul pregătește un nou pachet de simplificare, care o să vizeze mediul economic

 |  07:08
Guvernul pregătește un nou pachet de simplificare, care o să vizeze mediul economic

Premierul Dacian Cioloş a declarat miercuri seara,, în cadrul unei emisiuni la TVR 1, că Guvernul pregătește un nou pachet de simplificare, care o să vizeze cu precădere mediul economic.

"O să venim cu un nou pachet de simplificare, care o să vizeze cu precădere mediul economic. Am avut discuții deja cu companii, cu sectorul privat, care ne-au făcut sugestii de simplificare și în toamnă, cred în septembrie, vom veni cu un nou pachet", a afirmat Dacian Cioloș.

Premierul a mai precizat că OUG privind debirocratizarea în administrație trebuie urmată de o serie de măsuri pentru a fi implementată.

"Acea ordonanță conține mai multe măsuri care trebuiesc transpuse acum în decizii la nivelul administrației (...). În urma acestei ordonanțe, chiar ieri am semnat scrisori, ca să dau în scris, miniștrilor cărora le-am cerut ca în săptămânile următoare să ia măsuri concrete la nivelul administrațiilor pe care le au în subordine, pentru ca prevederile acelei ordonanțe să se aplice. Unele rezultate se vor vedea imediat, în următoarele săptămâni, în următoarele luni, altele vor avea nevoie de mai mult timp pentru că avem nevoie de a interconecta baze de date, de exemplu între Ministerul de Interne, Ministerul Muncii, Ministerul de Finanțe, pentru ca ministerele să facă schimburi de informații fără să mai ceară acele documente cetățenilor", a explicat premierul Dacian Cioloș.

Prim-ministrul a spus că reforma administrației este gândită de Guvern pentru "a da un contur mai clar" al responsabilităților și obligațiilor funcționarilor.

"Atunci când regulile sunt clare, e mult mai simplu și pentru un funcționar să știe care e responsabilitatea pe care și-o asumă (...) Unor funcționari le e teamă să-și asume anumite responsabilități pentru că nici nu sunt clare aceste responsabilități. Pentru o decizie avem nevoie de șase-șapte semnături ierarhice și atunci când toată lumea e responsabiă, practic niciunul nu e responsabil. Reforma administrației la care ne gândim, Codul administrativ și Codul de procedură administrativă, pe care le pregătim, vor merge și în această direcție de a clarifica anumite suprapuneri și anumite contradicții din anumite legi, care vizează administrația publică, tocmai pentru a da un contur mai clar al responsabilităților și al obligațiilor funcționarilor", a subliniat premierul Dacian Cioloș. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-07

TAGURI: guvern, pregateste, nou, pachet, simplificare, vizeaza, mediu, economic
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
07 Iul 2016

DL COMISAR EUROPEAN IN CE TARA DIN UE MAI EXISTA SITUATIE CA IN RO UNDE PENSIONATI DIN SISTEMUL BUGETAR SUNT ULTERIOR ANGAJATI TOT CA BUGETARI FIE PE FUNCTIA DETINUTA INAINTE SAU PE ALTE FUNCII DIN ADMNISTRATIA STATULUI??? ACESTIA PRIMIND CUMULAT SI PENSII SI SALARII DE LA STAT. ESTE RO TARA LUI PAPURA VODA???
Random imageUltimele stiri

loading...