2019-03-24 17:39


Guvernul se reuneşte în şedinţă! Liderii coaliţiei PSD-ALDE NEAGĂ intenţia de adoptare a ordonanţei privind AMNISTIA

 |  09:30
Guvernul se reuneşte în şedinţă! Liderii coaliţiei PSD-ALDE NEAGĂ intenţia de adoptare a ordonanţei privind AMNISTIA

Guvernul se reuneşte marţi, la ora 14.00, în şedinţă, iar potrivit liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ar urma să fie adoptată o Ordonanţă de Urgenţă pe mediu care trebuie să pună în acord cu o Directivă europeană, acesta fiind singurul motiv pentru care şedinţa Executivului are loc marţi, şi nu miercuri sau joi, aşa cum se întâmplă în mod obişnuit. Şi Liviu Dragnea a negat luni intenţia de a se adopta o ordonanţă de urgenţă privind amnisitia şi graţierea.

Călin Popescu Tăriceanu a negat astfel informaţiile potrivit cărora în şedinţa de astăzi Executivul ar pregăti o Ordonanţă de Urgenţă privind aministierea şi graţierea unor fapte de corupţie. Şedinţa Guvernului este programată de la ora 14.00.

“Mâine (marţi – n.r.) este şedinţă de Guvern, vreau să spun foarrte clar, m-am interesat, nu este pe ordinea zi a şedinţei de Guvern (OUG privind aministie şi graţiere - n.r). (…) Nu e pe ordinea de zi. Mâine se ţine şedinţa de Guvern pentru că este o altă OUG, pe mediu, care trebuie să pună în acord Directiva europeană şi acesta este motivul pentru care s-a decalat pentru marţi şedinţa de Guvern”, a declarat liderul ALDE, luni seară, la TVR, întrebat despre informaţiile potrivit cărora Executivul ar pregăti o Ordonanţă de Urgenţă pentru pentru amnistierea şi graţierea unor fapte penale.

Tăriceanu, despre intenţia Guvernului de a adopta marţi OUG pentru amnistie şi graţiere: Cred că subiectul a fost aruncat în presăCălin Popescu Tăriceanu a susţinut că aceste informaţii au fost “aruncate în presă”, iar “foarte mulţi muşcă subiectul”.

Liderul ALDE a afirmat însă că o Ordonanţă de Urgenţă pentru amnisite şi graţiere s-a mai dat pe vremea Guvernului Năstase, iar ideea nu este de neconceput, dar o astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu.

“Primul lucru pe care vreau să îl remarc este că această idee a unei amnistii şi a unei graţieri nu ar fi de neconceput. De ce? S-a mai făcut în România, e adevărat, cu foarte mulţi ani în urmă, 2002 sau 2003. O astfel de măsură trebuie analizată dacă este oportună sau nu. Unii spun că nu este oportună pentru că imediat se personalizeză discuţia şi se trece la evocarea numelor persoanelor care ar beneficia de o astfel de măsură. Ca să nu lungesc vorba, se spune cel care ar beneficia este preşedintele PSD, Dragnea. Suntem oare capabili să lăsăm această problemă de personalizare o clipă deoparte, nu o excludem din discuţie, şi abordăm puţin altfel problema?”, a declarat Tăriceanu.

Şi liderul PSD, Liviu Dragnea, a negat aceste informaţii.

"I-am întrebat pe doamna premier şi pe domnul ministru al Justiţiei dacă există vreo intenţie de adoptare a unei OUG de graţiere pentru şedinţa de Guvern de mâine. Amândoi au infirmat aceste zvonuri apărute în spaţiul public", a transmis Liviu Dragnea pentru Digi 24.Anterior, ministrul Tudorel Toader a declarat că la Ministerul Justiţiei nu există în dezbatere sau în avizare o Ordonanţă de Urgenţă privind amnistia şi graţierea.

G4Media.ro anunţase că o Ordonanţă de Urgenţă privind amministirea sau graţierea unor fapte de corupţie ar urma să fie adoptată în şedinţa de guvern de marţi, dar liderul PSD "ar fi bătut în retragere", în condiţiile în care ministrul Tudorel Toader nu ar fi vrut să îşi asume semnarea acestei OUG.

Fifor ar urma să prezinte în şedinţa de marţi a Cabinetului Dăncilă proiectul de Hotărâre de Guvern privind programul de înzestrare a Marinei cu baterii de artilerie de coastăMinistrul Apărării, Mihai Fifor, ar urma să prezinte în şedinţa de marţi a Cabinetului Dăncilă proiectul de Hotărâre de Guvern privind programul de înzestrare a Marinei cu baterii de artilerie de coastă.

Şedinţa Guvernului este programată de la ora 14.00. “Suntem pregătiţi ca marţi (...) să introducem în şedinţă Hotărârea de Guvern privind bateriile de coastă, un program pe care, de asemenea, sperăm să îl derulăm fără probleme şi, la finele anului, să încheiem procedura de achiziţie, să putem semna contractul pentru bateriile de coastă”, a anunţat ministrul Apărării, Mihai Fifor, vineri, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că proiectele de înzestrare a Armatei sunt în parametrii stabiliţi, el enumerând programele privind transportoarele blindate Piranha, corvetele multifuncţionale, platformele multifuncţionale pe roţi, pe cel referitor la avioanele Şoim şi pe cel privind dotarea cu avioane F16.

Ministrul Apărării declara pentru Radio România Actualităţi că bateriile de artilerie de coastă cu care va fi dotată Marina Română vor fi produse în ţara noastră. "Acest proiect va contribui la relansarea industriei româneşti de apărare şi se va adăuga corvetelor ce vor fi produse în România şi transportoarelor blindate ce sunt deja construite la Bucureşti", afirma Mihai Fifor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-17

TAGURI: psd, alde, amnistie, sedinta de guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


STAT MAFIOT
17 Iul 2018

Tzara in care se dau legi pentru anumite persoane sau grupari mafiote nu are nici o credibilitate in exterior. Romania este STAT MAFIOT unde un GIO A ACAPARAT TOATA PUTEREA SI A DISCREDITAT STATUL DE DREPT. DICTATURA SE INSTAUREAZA PRIN LEGI SI PRIVILEGII ACAPARATORILOR STATULUI. TOTUL S-A REALIZAT PRIN VOTUL DAT DE ANALFABETI, ASISTATI SOCIAL, INTERLOPI, TZIGANI, PENSIONARI CU PARKINSON SI ALTE GUNOAIE ZOIOASE CARE REPREZINTA ELECTORATUL CAPTIV psd-alde-udmr-minoritati.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...