2018-11-19 14:18


Guvernul vrea să atragă investiţii de 10 miliarde de euro

 |  13:18
Guvernul vrea să atragă investiţii de 10 miliarde de euro

Guvernul condus de Victor Ponta îşi propune să atragă investiţii de minimum 10 miliarde de euro şi să creeze 50.000 de noi locuri de muncă până la sfârşitul acestui an.

Datele sunt prezentate în "Planul naţional de investiţii strategice şi crearea de locuri de muncă" prezentat joi de premierul Victor Ponta.

Executivul a identificat cinci domenii strategice asupra cărora se va concentra, şi anume energia, resursele minerale, agricultura, industria şi infrastructura.

Astfel, se urmăresc creşterea independenţei energetice, scăderea preţului la factura de energie, descoperirea de noi resurse şi noi proiecte, dar cu standarde ridicate de mediu, dezvoltarea rurală, investiţii pentru fermieri şi plăţi pentru agricultori.

În ceea ce priveşte industria, se urmăreşte o competitivitate mai mare, dezvoltarea unor parcuri industriale, acordarea de sprijin pentru IMM-uri. De asemenea, se doreşte dezvoltarea infrastructurii rutiere şi feroviare, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-11

TAGURI: guvern, investitii, victor, ponta
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JE
11 Iul 2013

prezentarea a fost facuta de Dan Andronic....de cand sunt prieteni?
DIANA
11 Iul 2013

4 mld din acele 10 ar veni doar din proiectul de la Rosia Montana. Consider ca e timpul sa trecem la fapte, nu doar sa ne dorim sa ne fie mai bine din punct de vedere economic!
Random imageUltimele stiri


loading...