2017-01-20 13:53

POLITICA


Guvernul Boc, acuzat de plagiat

 |  18:07
Guvernul Boc, acuzat de plagiat

Pesediştii au în acest moment ferma convingere că Guvernul Boc este compus din plagiatori. Pe lista plagiatorilor, social-democraţii îi nominalizează pe Elena Udrea, ministra turismului şi pe Sebastian Lăzăroiu, ministrul muncii.

Primul pesedist care a lansat acuzele de plagiat este Mircea Geoană, preşedintele Senatului. Vorbele sale grele vizează noua lege a asistenţei sociale la care lucrează Ministerul muncii condus de Sebastian Lăzăroiu. “Există de multe ori senzaţia că s-a făcut copy-paste dintr-o limbă străină în limba română. Nu e prima oară când Guvernul României face acest lucru. E bine să ai consultanţă de la Banca Mondială, e bine să te sfătuieşti cu experţii internaţionali, dar poate că este bine să gândim şi cu capul nostru. Sentimentul meu este că s-a gândit cu capul altora”, afirma Geoană marţi. În replică, ministrul Lăzăriu a declarat că legea nu este copiată, dar că într-adevăr este inspirată din legislaţia altor ţări. “Se adună ceea ce ni se potriveşte nouă cel mai bine. Intrăm şi noi în rând cu lumea, cu ţările occidentale”, s-a apărat Lăzăroiu.

După acuzele lui Geoană a venit şi rândul unui alt pesedist să afirme că guvernul fură texte de lege. Acuzatorul este de această dată deputatul Florin Pâslaru, care susţine că sursa de inspiraţie pentru guvern este chiar PSD. “Au început să fure din ideile noastre, cele ale PSD, şi aici mă refer direct la ceea ce a făcut doamna ministru Elena Udrea care cu mare pompă a anunţat pe toate canalele de televiziune şi în ziarele centrale că intenţionează să facă o propunere legislativă prin care doreşte diminuarea TVA-ului la 9% pentru pachetele turistice. Acest proiect de lege a fost iniţiat de PSD şi spun acest lucru, pentru că eu sunt co-iniţiator al acelui proiect de lege de acum două luni de zile. Acest proiect de lege se află în Parlament, deja s-a discutat la nivel de comisii, motiv pentru care nu ştiu de ce doamna Udrea vine acum şi spune: «vreau sa iniţiez un proiect de lege». Ne fură proiectele, e un lucru rău, nedemn de actuala guvernare. Pe de altă parte e normal pentru că nu ştiu ce să facă”, a afirmat Pâslaru vineri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-25



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image