2017-01-20 08:05

POLITICA


Guvernul Boc, plin de scriitori. Boagiu, Igaş, Vreme şi Cseke Attila, miniştrii fără operă

 |  18:43
Guvernul Boc, plin de scriitori. Boagiu, Igaş, Vreme şi Cseke Attila, miniştrii fără operă
Anca Boagiu, Traian Igaş, Valerian Vreme şi Cseke Attilasunt membrii Cabinetului Boc care nu au publicat nici o carte până acum. Lapolul opus se află vicepremierul Marko Bela şi ministrul culturii, KelemenHunor, amândoi scriitori de profesie, dar şi ministrul agriculturii, ValeriuTabără, şi Gheorghe Ialomiţianu, cel al finanţelor, care au publicat diverselucrări din domeniile lor.

La capitolul„cărţi şi lucrări publicate” ministrul transporturilor, Anca Boagiu, cel alinternelor, Traian Igaş, ministrul comunicaţiilor, Valerian Vreme, şi CsekeAttila, deţinătorul portofoliului sănătăţii nu au nimic de zis. Pentru că pânăîn prezent ei nu au publicat nimic. Rubrica cărţilor scrise, aferentă CV-urilorpostate pe pagina de internet a Guvernului, este goală. Cei patru sunt singuriimembri ai cabinetului care nu au lucrări publicate.

Liderii UDMR, poeţi

Membrii UDMR sunt cei care excelează lacapitolul scrieri litarare. Vicepremierul Marko Bela a scris mai mult de 20 devolume de poezii, toate în limba maghiară. Paul Drumaru este cel care a traduscâteva volume ale vicepremierului dintre care enumerăm “Timp canibal” şi“Despre natura metaforelor”. Şi conaţionalul său Kelemen Hunor este pasionat deliteratură. Ministrul culturii a publicat două volume de poezii şi un roman,toate fiind scrise în limba maghiară. Nici unul dintre volumele sale nu a fosttradus în română. Preşedintele UDMR fost premiat de Uniunea Scriitorilor înanul 1995.

Tehnocraţii

O bogată experienţă în domeniul lucrărilorştiinţifice o are ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără.El este autor şi coautor a peste 220 de lucrări şi a cinci cărţi tehnice.Ministrul a publicat trei volume cu titlul „Filotehnie” în care trateazăsubiectul plantelor tehnice, cele textile şi cele din care se poate extrageulei (oleaginoase). Şi ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, are lucrăripublicate în domeniul său, treisprezece la număr, dintre care amintim un„Dicţionar global de afaceri”, în trei volume. Ministrul justiţiei a publicatlucrări de specialitate în drept. A fost chiar şi premiat de Academia Română şide Uniunea Juriştilor pentru lucrarea „Societăţile comerciale”, după cum aflămde pe propriul CV, postat pe site-ul Guvernului. Un alt ministru premiat pentruscriitura sa este cel al externelor, Theodor Baconschi. El a obţinut premiul AsociaţieiEditorilor din România pentru cea mai frumoasă carte de artă „Roma Caput Mundi.Un ghid subiectiv al Cetăţii eterne” apărută în 2001. Teodor Baconschi arepeste 10 volume publicate, printre care se regăseşte şi o carte scrisă în limbafranceză. Sebastian Lăzăroiu (şeful de la muncă) şi Daniel Funeriu(ministrul educaţiei) au şi ei lucrări publicate, după cum ne spun CV-urilelor. Lăzăroiu a scris peste 30 de cărţi, iar majoritatea sunt analizepsihologice şi sociologice. Unul dintre subiectele tratate cu mare importanţăde către Sebastian Lăzăroiu este traficul de femei. El a scris trei cărţi încare vorbeşte despre vulnerabilitatea femeilor şi amintim aici cartea „Traficde femei. O perspectivă sociologică”. Funeriu nu a scris cărţi, dar a publicatarticole în reviste de specialitate internaţionale (NatureBiotechnology, Proceedings of the National Academy of Science USA, AngewandteChemie a European Journal etc.). Ministrul educaţiei afirmă în CV că listaacestor articole “e disponibilă la cerere”.

Învaţă geopolitica din cartea Elenei Udrea!

Chiar dacă întrecut, ministrul Elena Udrea avea probleme cu formele de guvernare din Europaea scrie în prezent - culmea! despre geopolitică. Elena Udrea a publicatlucrări şi în domeniul globalizării. Este coautor în patru cărţi şi autor alcărţii „Perspectivele Strategice ale Regiunii Mării Negre în Viziunea SUA.Interesele Româneşti şi Miza Resurselor Energetice din Regiune”. Amintim gafa ministrului când în opinia sa Norvegia avea preşedinte. Unalt autor de lucrări ce tratează problematica geopoliticii şi securităţii esteministrul apărării naţionale, Gabriel Oprea. Amintim publicaţiile „România -integrare şi securitate” (prim autor, Editura Balcanii şi Europa, Bucureşti,2005), sau “Interesele naţionale ale României în condiţiile integrăriieuropene” (prim autor, Colegiul Naţional de Apărare, Bucureşti, 2001).

Boc, scriitor de drept constituţional

Boc a lansat înanul 2000, cartea „Separaţia puterilor în stat” la Presa Universitară Clujeană,iar apoi „Drepturile omului şi libertăţile publice”. Activitatea publicistică aprimului-ministru a putut fi remarcată şi în străinătate. El a editat douălucrări, una la Torino, care face parte din cartea lui Adriano Giovannelli din 1998,iar cealaltă lucrare apare în „Jurnalul de drept constituţional din Europa de Est şi Centrală”. Emil Boc apublicat cursuri şi caiete de seminar care au avut trimitere directă cătreelevi pasionaţi de ştiinţele politice. Subiectele celor două lucrări analizeazăliderii politici mondiali şi sistemele parlamentare şi prezidenţiale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-06-24

Mai multe imagini:
Guvernul Boc, plin de scriitori. Boagiu, Igaş, Vreme şi Cseke Attila, miniştrii fără operă
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image