2017-01-17 23:41

POLITICA


Guvernul grec, 150.000 de locuri de muncă pentru 2012

 |  12:01
Guvernul grec, 150.000 de locuri de muncă pentru 2012

Guvernul interimar de coaliţie de la Atena a promis crearea a 150.000 de locuri de muncă în primul trimestru al anului viitor, precum şi aplicarea unor programe sociale, în încercarea de a atenua efectele crizei financiare acute care a adâncit recesiunea şi a crescut şomajul, transmite Reuters. Primul ministru Lucas Papademos (foto) a anunţat miercuri că Biserica Ortodoxă a Greciei şi autorităţile locale vor fi implicate într-un efort comun, ale cărui costuri vor ajunge la aproape 900 milioane de euro.

“Criza şi şomajul au lovit mii de familii, care trec prin încercări grele, mai ales în această perioadă a anului. Este de datoria noastră să le sprijinim şi să întărim solidaritatea social”, a declarat premierul, după o şedinţă de guvern la care a asistat şi arhiepiscopul Atenei, Hieronymos.

Măsurile de austeritate aplicate de fostul guvern socialist, în schimbul planului de salvare internaţional de 110 miliarde de euro, au adâncit recesiunea în Grecia, unde economia se îndreaptă spre al patrulea an consecutiv de contracţie, iar şomajul a atins în septembrie nivelul de 17,5%.

Noul efort de creare de locuri de muncă va implica mai ales activităţi pentru comunitate, iar autorităţile locale vor primi fonduri pentru a angaja şomeri, inclusiv 5.000 de persoane cu vârste între 55 şi 64 de ani.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Pantelis Kapsis, a declarat, miercuri, că mandatul actualului guvern va fi extins de la mijlocul lunii februarie până la sfârşitul lui martie, pentru finalizarea negocierilor cruciale privind restructurarea datoriei, înaintea alegerilor legislative anticipate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-06-24

TAGURI: guvern, grec, locuri, munca, lucas_papademosComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image