2017-01-24 01:05


Guvernul Marii Britanii ar putea să cadă după summitul UE

 |  17:48
Guvernul Marii Britanii ar putea să cadă după summitul UE

Decizia premierului britanic David Cameron de a-şi folosi dreptul de veto împotriva deciziilor anunţate în cadrul ultimului summit UE de la Bruxelles l-a dezamăgit pe vicepremierul Marii Britanii, liberal-democratul Nick Clegg.

Acesta a avertizat că Marea Britanie ar putea rămâne „izolată şi marginalizată” şi a lăsat să se înţeleagă că, pentru prima dată de la formarea coaliţiei guvernamentale dintre conservatori şi liberal-democraţi, disensiunile dintre cele două formaţiuni ar putea provoca dizolvarea actualului guvern britanic. Clegg a sugerat că deznodământul summitului de la Bruxelles a fost cu atât mai dezamăgitor cu cât intenţia de a folosi dreptul de veto de către premierul conservator David Cameron nu fusese anunţată. „I-am spus că acest lucru este dăunător Marii Britanii. Am anunţat clar faptul că este de neconceput pentru mine să salut această decizie”, a declarat Clegg, care a dezminţit că actuala coaliţie este în pericol de a înceta să mai funcţioneze.

Premierul britanic s-a bucurat însă de aprobarea majorităţii britanicilor pentru decizia luată vineri, care ar putea izola Marea Britanie de restul statelor din UE. 62% dintre respondenţii unui sondaj prezentat de „Daily Mail” s-au declarat a fi de acord cu decizia lui Cameron, în timp ce doar 19% au considerat că acesta a procedat greşit. De asemenea, două treimi dintre britanici doresc un referendum pentru a decide dacă Marea Britanie va mai rămâne în UE, iar 48% spun că ar vota pentru acest lucru, în timp ce 33% ar vota pentru ca britanicii să rămână membri ai Uniunii Europene. De asemenea, 65% dintre britanici consideră că moneda euro va dispărea, iar 70% că puterea Germaniei a sporit prea mult în urma summitului de la Bruxelles.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-11-28

TAGURI: izolare Marea Britanie, summit Bruxelles Cameron, vicepremier Nick Clegg, conservator, liberal-democratComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image