2017-01-17 07:14

POLITICA


Guvernul „Poftă bună”

 |  21:00
Guvernul „Poftă bună”

Premieră absolută la şedinţa de Guvern de marţi a Cabinetului Ungureanu: în imaginile foto prezentate pe pagina de internet a Guvernului se pot vedea, în dreptul fiecărui ministru, alături de laptopuri şi hârtii cu acte normative, furculiţe învelite în serveţele galbene. Semn că la Palatul Victoria e foame mare.

La Palatul Victoria, în cadrul şedinţelor săptămânale de Guvern, miniştrii nu se întâlnesc doar pentru a dezbate şi adopta hotărâri sau ordonanţe de urgenţă. Din ultimele imagini făcute publice de fotograful oficial al Guvernului României rezultă fără echivoc că în sala şedinţei în care Executivul se întruneşte săptămânal se fac şi ospeţe. La ultima întrunire a Cabinetului Ungureanu, de acum două zile, în dreptul fiecărui ministru a fost aşezat câte un rând de tacâmuri. Mai exact, câte o furculiţă şi un cuţit, învelite într-un şerveţel de culoare galbenă.

Surse din Guvern au declarat pentru ziarul “Puterea” că obiceiul de a lua masa la Palatul Victoria nu este tocmai nou. Noutatea absolută e că, pentru prima oară, tacâmurile şi serveţelele apar în imaginile pe care presa şi fotograful oficial al Palatului Victoria le iau la începutul şedinţelor de Guvern. Probabil că e vorba despre un chelner nou, care nu ştia că pe masa Guvernului nu se aşază tacâmurile decât după minutele în care presa ia ilustraţii.

Din verificările noastre, un mic ospăţ a avut loc şi la şedinţa de marţi a Executivului, chiar dacă ea a fost relativ scurtă (între orele 9.30 şi 11.45). Se pare că dejunul este obligatoriu la toate şedinţele de Guvern din ultimul timp. „De obicei sunt platouri cu gustări, peşte sau fructe. Desigur, cafele, ceaiuri şi băuturi răcoritoare”, ne-a explicat o sursă din Guvern.

O altă sursă din zona administrativă a Palatului Victoria ne-a declarat că obiceiul unor gustări servite în timpul şedinţelor e de pe vremea în care Guvernul era condus de Adrian Năstase (2000-2004). „Pe vremea aia şedinţele erau lungi, 10 sau chiar 12 ore. Nu se inventaseră şedinţele pregătitoare de Guvern. Doar că masa se servea într-o încăpere alăturată şi era mai degrabă un bufet suedez”, ne-a spus sursa citată. Informaţia este confirmată chiar de unul dintre miniştrii Cabinetului Năstase, este vorba de Vasile Dâncu. „Era o încăpere alăturată unde, de câteva ori, pot număra pe degetele de la o mână, s-a servit un bufet rece. Era vorba despre şedinţele acelea foarte lungi, care durau chiar şi 14 sau 16 ore, cum a fost cazul şedinţei de guvern după atentatele de la 11 septembrie din SUA. Treaba asta cu masa era mai degrabă o excepţie, nu o regulă”, ne-a povestit Dâncu. Tot cu bufet rece, de obicei cu sandvişuri, erau serviţi miniştri şi în timpul guvernului Tăriceanu (2005-2008). În vremea guvernului Boc aproape la fiecare şedinţă erau organizate mese cu bufet suedez, chiar în sala şedinţelor de Guvern, cu chelneri de la serviciul de protocol. Obiceiul a fost preluat, iată, şi de cei din Guvernul Ungureanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-29

TAGURI: guvern, furculita, ungureanu, ospat, palatul victoriaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

LUCA
15 Feb 2012

hai ca sunteti penibili
ALEX
16 Feb 2012

Asta e o maaare minciună (pe verificate): "În v remea guvernului Boc apro ape la fiecare şedinţă erau organizate mese cu bufet suedez, chiar în s ala şedinţelor de Guver n, cu chelneri de la serv iciul de protocol."
GOGU
16 Feb 2012

pai ce sa scrie si fotogr aful gazetei de perete su tu ? al are treaba cu poz ele la piscoturi, revista biz si fotot union, ziar ist nu mai de vreo 100 de ani
ANOTHER
16 Feb 2012

„De obicei sunt platou ri cu gustări, peşte sa u fructe (...)” Aha, de ci fără porc? Normal, p entru că porcul este în că în viață. Dar, sun t sigur că l-ar mânca c hiar și pe el pe pâine, la o adică! Sau, la alt ă adică! :)))))
BUY DISSERTATION
16 Feb 2012

Thanks a lot for your hot outcome referring to thi s good post. I could not see this kind of masters thesis in Internet and wa s going to buy the thesis writing. Thence, I get a ll the facts at this mome nt.

Adauga un comentariu

Random image