Guvernul Ponta: Miniştri de umplutură
2018-08-20 04:14


Guvernul Ponta: Miniştri de umplutură

 |  21:00
Guvernul Ponta: Miniştri de umplutură

Deşi premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat, imediat după anunţarea componenţei echipei sale, că a decis să păstreze, în mare, structura Guvernului Ungureanu, în lista sa există şi o „inovaţie” care umflă schema Guvernului: miniştrii delegaţi. Victor Alistar (Strategii Guvernamentale), Lucian Isar (Mediul de Afaceri), Mircea Duşa (Relaţia cu Parlamentul) şi Liviu Marian Pop (Dialog Social) sunt cei desemnaţi să preia cele patru demnităţi ministeriale create cu dedicaţie pentru ei.

Victor Alistar, ONG-istul incompatibil

Lector la SNSPA şi director executiv al Transparency International România, Victor Alistar a fost pricopsit de tizul său, Victor Ponta, cu cel mai exotic portofoliu din guvernul său: Strategii Guvernamentale, Transparenţă şi Relaţii cu societatea civilă. Deşi este şeful unei ONG anticorupţie, Alistar nu a fost ocolit de scandaluri, fiind foarte posibil ca el să nu reuşească, în ciuda nominalizării, să îşi ocupe fotoliul de ministru în cabinetul Ponta.

ANI a anunţat deja că Alistar are interdicţie de a ocupa funcţii publice timp de 3 ani, până în 7 august 2012, ca urmare a actului de constatare a incompatibilităţii sale, rămas definitiv în august 2009.

Curtea Constituţională a stabilit că actul de constatare a stării de incompatibilitate a lui Alistar a rămas definitiv în 7 august 2009, „acesta necontestând actul ANI în termenul prevăzut de lege, la instanţa competentă”. În replică, Victor Alistar a negat că s-ar afla sub vreo interdicţie în acest moment.

Lucian Isar, bancherul renegat

Fost olimpic la matematică, absolvent de ASE, cu un master la Oxford şi un MBA la Chicago, Lucian Isar are toate datele tehnocratului perfect. A lucrat mai mulţi ani ca vicepreşedinte al Citibank România, iar din 2006 a fost vicepreşedinte responsabil cu operaţiunile de trezorerie la Bancpost. Aici intervine şi primul hop major din cariera sa.

În 2008, la începutul crizei, mai mulţi şefi de trezorerii ai unor bănci comerciale au fost implicaţi în atacul speculativ asupra leului. BNR a acuzat atunci o acţiune concertată a mai multor bănci, româneşti şi străine, de a forţa deprecierea leului.

Aceste acuzaţii nu au rămas fără efect, doi dintre bancherii implicaţi în atac, Lucian Isar, de la Bancpost, şi Bogdan Mihoc, de la UniCredit, fiind înlăturaţi din sistemul bancar.

Considerat un paria de BNR, Isar este suficient de bun pentru Ponta, care l-a însărcinat cu îmbunătăţirea Mediului de Afaceri în guvernul USL, în calitate de cel mai tânăr ministru (35 de ani) al său.

Mircea Duşa, pesedistul antimaghiar

Mircea Duşa, nominalizat pentru a gestiona Relaţia cu Parlamentul, este membru PSD din 1996 şi deputat de Harghita din 2004. Anterior, el a fost, pe rând, viceprimar şi primar la Topliţa şi apoi prefect de Harghita, în 2001.

De-a lungul timpului s-a remarcat în Parlament prin atacuri virulente la adresa UDMR, stilul combativ contând probabil în alegerea sa ca lider al pesediştilor din Camera Deputaţilor.

Susţinător al lui Victor Ponta în partid, a pus umărul la demiterea lui Mircea Geoană, în 2011.

Liviu Pop, sindicalistul la putere

Prezent la toate mişcările de protest din ultimii ani, Liviu Pop, şeful Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş şi secretar general al FSLI din 2007, s-a remarcat mai mult prin vehemenţa revendicărilor strigate la televizor, decât prin numărul de sindicalişti scoşi în stradă. A decis, se pare, să schimbe acum tabăra, părăsind baricada sindicatelor pentru confortul unui cabinet de ministru în cabinetul Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-02

Mai multe imagini:
Guvernul Ponta: Miniştri de umplutură
zoom
Guvernul Ponta: Miniştri de umplutură
zoom

TAGURI: ministru, guvernul ponta, victor alitar, lucian isar, mircea dusa

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BOGDAN MARINESCU
03 Mai 2012

Liviu Pop este innebunit dupa functii, vroia sa devina presedintele FSLI, seamana,din acest punct de vedere, cu MRU. Daca-l struneste Victor Ponta, poate ca va fi bine, daca nu, nu.
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...