2018-10-18 14:29


Hans Klemm: România, recunoscută la nivel internaţional ca model în lupta anticorupție

 |  11:59
Hans Klemm: România, recunoscută la nivel internaţional ca model în lupta anticorupție

Ambasadorul Statelor Unite (SUA) la București, Hans G. Klemm, a afirmat, miercuri, că România începe să fie recunoscută la nivel internațional ca model în lupta anticorupție. În cadrul unui eveniment dedicat legislației anti-mită, ambasadorul a afirmat că România a făcut eforturi să se asigure că sistemul său judiciar are independența și resursele necesare pentru a-i putea judeca pe cei acuzaţi de corupţie.

"Ambasada Statelor Unite și predecesorii mei ambasadori în România au susținut cu tărie de foarte mulți ani lupta împotriva corupției din România. Aceste eforturi, mai ales în zona urmăririi penale, au înregistrat un succes remarcabil și folosesc acest termen în mod deliberat pentru că ar trebui dat credit unor decizii uneori curajoase luate de liderii români de a crea instituții puternice, care să investigheze, să pună sub acuzare, să urmărească penal și apoi să îi judece pe acei români care au furat din banii publici pentru foloase private", a afirmat Hans Klemm.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a ţinut să laude realizările DNA şi ale tribunalelor românești din ultimii ani.

Hans Klemm a subliniat că SUA vor continua să sprijine eforturile României de luptă împotriva corupției.

"Vom continua să sprijinim tot ce este necesar să fie făcut pe întreg spectrul luptei anti-corupție. Este foarte important să existe independența judiciară și resursele pentru a lupta împotriva corupției, dar pot fi făcute mai multe pentru a imuniza societatea", a precizat Hans Klemm.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-09

TAGURI: hans klemm, romania, recunoscut, nivel, international, model, lupta, anticoruptie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...