2017-01-19 21:49

POLITICA


Haos în Londra. Cinci ore de lupte între anarhişti şi poliţişti

 |  18:39
Haos în Londra. Cinci ore de lupte între anarhişti şi poliţişti
Protestatarianarhişti îmbrăcaţi în negru şi cu feţele acoperite au spartvitrine, au incendiat şi au ocupat magazine şi bănci din centrul Londrei laîncheierea celui mai mare protest pe care l-a văzut Londra de la demonstraţiileîmpotriva războiului din Irak, cu opt ani în urmă.

Circa un sfert de milion de oameni nemulţumiţi demăsurile de austeritate anunţate de guvern au manifestat paşnic, separt demişcarea anticapitaliştilor. 4.500 de poliţişti au fost mobilizaţi de teamaunor violenţe similare celor de la manifestaţiile studenţilor de la sfârşitulanului. Sindicatele au prevăzut, de asemenea, un important serviciu de ordine,pentru a menţine atmosfera paşnică a manifestaţiei, care a reunit oameni detoate vârstele.

Cu toate acestea, confruntările cu poliţia au izbucnit întimpul manifestaţiei pe strada Oxford, una dintre marile artere comericale dinLondra, după ce anarhiştii britanici au aruncat cu vopsea în poliţişti, care auripostat. Grupurile anticapitaliste au pregătit acţiunea timp de o săptămână peFacebook şi Twitter şi au postat chiar o hartă pentru a direcţionarea oameniila ora şi locul de unde urmau să atace magazinele şi băncile. Activiştiextremişti au atacat magazine şi bănci din centrul Londrei, între care celebrulmagazin "Fortnum and Mason". Grupul UK Uncut a anunţat într-uncomunicat că este la originea ocupării magazinului, adevărat templu al luxului,situat în cartierul ultraturistic Piccadilly, pe care l-a acuzat că practică"evaziunea fiscală". Această mişcare, care s-a afirmat în ultimeleluni prin o serie de acţiuni împotriva întreprinderilor pentru acelaşi motiv,ar vrea ca guvernul să combată mai degrabă evaziunea fiscală decât să amputezefonduri destinate cheltuielilor publice cu scopul de a reduce deficitele. PeOxford Street, mare arteră comercială în capitala britanică, protestatari cufeţele mascate şi agitând drapele negre şi roşii au atacat cu sticle şivopseluri geamurile magazinelor şi băncilor, spărgând uneori vitrine. În OxfordCircus, unul dintre locurile cele mai frecventate din Londra, manifestanţii auaprins un rug în centrul intersecţiei. Butelii cu amoniac au fost lansate îndirecţia forţelor de ordine. Hotelul Ritz a fost luat drept ţintă de atacatoricare i-au bombardat faţada cu pietre şi i-au murdărit-o cu vopsea.

După cinci ore de lupte au fost efectuate 202 arestari.Cel puţin 30 de persoane, inclusiv cinci ofiţeri de poliţie, au fost rănite.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-24

Mai multe imagini:
Haos în Londra. Cinci ore de lupte între anarhişti şi poliţişti
zoom
Haos în Londra. Cinci ore de lupte între anarhişti şi poliţişti
zoom
Haos în Londra. Cinci ore de lupte între anarhişti şi poliţişti
zoom




Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image