2018-11-14 17:36


Hărnicia parlamentarilor aflaţi la primul mandat: proiecte pentru babysitter, iazuri sau copaci

 |  20:14
Hărnicia parlamentarilor aflaţi la primul mandat: proiecte pentru babysitter, iazuri sau copaci

Prima sesiune legislativă s-a încheiat, iar unii dintre parlamentarii aflaţi la primul mandat au avut o activitate susţinută pe parcursul lunilor februarie-iunie, unii având chiar şi 16 iniţiative legislative. Iată un bilanţ al activităţii câtorva dintre cei mai noi aleşi din Parlament.

Cătălina Ştefănescu, deputat PSD de Teleorman, cunoscută drept fosta secretară a lui Liviu Dragnea, a câştigat primul mandat de deputat cu peste 70%, fiind o prezenţă discretă în Parlament.

„Un copac pentru fiecare”

Conform evidenţei de pe www.cdep.ro, aceasta are 13 iniţiative legislative depuse în prima legislatură, patru interpelări adresate Guvernului şi şapte luări de cuvânt în şedinţele de plen. Dintre iniţiativele depuse, câteva atrag atenţia: prima este propunerea legislativă privind îmbunătățirea mediului prin dezvoltarea mai multor spații verzi. „Un copac pentru fiecare“, dar şi Propunere legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 194/7 noiembrie 2011 privind combaterea operațiunilor cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Preocupat de agricultură

George Scarlat, deputat PNL de Galaţi, are 16 iniţiative legislative depuse din decembrie până la sfârşitul lui iunie, cele mai multe fiind pe agricultură. Una dintre propuneri este cea pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 70/2010 privind unele măsuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și a unor structuri aflate în subordinea acestuia. Totodată, Scarlat mai are o propunere pentru clasificarea fermelor și exploatațiilor agricole, o alta pentru luarea unor măsuri de reglementare a transportului rutier de produse agricole pe drumurile publice, dar şi o iniţiativă privind apicultura. Spre deosebire de alţi colegi, liberalul are şi suficiente prezenţe la şedinţele din plen, potrivit căsuţei de vot electronic. În schimb, singura dată în care a luat cuvântul în plen a fost la depunerea jurământului faţă de ţară. Totodată, Scarlat mai are şi două interpelări pentru Guvern, prinvind situaţia unui iaz şi a finanţării sectorului de irigaţii.

Proiecte pentru babysitter

Vlad Cosma, deputat PSD de Prahova, ales pentru prima dată în decembreie 2012, are la rândul lui, o activitate susţinută în prima sesiune. Cosma, care este şi fiul preşedintelui Consililului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, are nouă luări de cuvânt în şedinţe, opt declaraţii politice, 15 iniţiative legislative şi trei interpelări. Două dintre cele mai surprinzătoare iniţiative legislative sunt cele pentru reglementarea profesiei de babysitter sau pentru indemnizaţia lunară de creştere a copilului. Prima iniţiativă este pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor, iar a doua pentru  organizarea şi exercitarea profesiilor de bonă şi de babysitter în România. O altă iniţiativă vizează modificarea alin.(11) al art. 87 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Totodată, deputatul a mai avut interpelări şi pentru Finanţarea de la bugetul statutului a operaţiunilor de transplant hepatic în străinătate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-08

TAGURI: parlamentari noi, Catalina, Stefanescu, Vlad, Cosma, proiecte de lege
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...