Hemoragie de la PDL la PSD
2018-08-19 16:29


Hemoragie de la PDL la PSD

 |  21:00
Hemoragie de la PDL la PSD

Trei senatori ai PDL au trecut de partea USL într-o singură zi: doi foşti democrat-liberali au trecut la PSD, al treilea a ales PNL. Senatorul Gheorghe David şi-a prezentat marţi demisia din PDL, anunţându-şi totodată trecerea la grupul parlamentar al PSD din Senat în condiţiile în care social democraţii au decis să nu mai primească pedelişti în partid decât cu "mici excepţii".

În aceeaşi situaţie se află şi deputatul PDL Blaga Iosif Beniamin, care a decis să părăsească grupul democrat-liberalilor pentru a se alătura grupului PSD. În sfârşit, senatorul Ovidiu Marian a anunţat şi el în plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului că nu va mai activa în grupul parlamentar al PDL, ci se va alătura liberalilor. Ovidiu Marian este preşedintele Comisiei de buget de la Senat şi este senator de Arad.

De dragul lui Sârbu

Gheorghe David, care deţine funcţia de secretar în Biroul Permanent al Senatului, şi-a anunţat demisia din PDL şi afilierea la grupul parlamentar al PSD, motivându-şi decizia prin faptul că a avut o colaborare foarte bună cu senatorul social-democrat Ilie Sârbu.

Totodată, senatorul de Timiş Gheorghe David a adăugat că nu are nici un reproş la adresa foştilor săi colegi de partid. „Am încheiat o activitate într-o echipă, dar o voi continua în alta. (...) La alegerea pe care am făcut-o a contat foarte mult buna mea relaţie cu Ilie Sârbu şi cu alţi colegi din PSD cu care am colaborat”, a precizat David.

PDL Timiş a pierdut mai mulţi parlamentari: senatorii Gheorghe David şi Gheorghe Ciobanu, ambii trecând la PSD, dar şi deputatul Marius Cristinel Dugulescu, acesta renunţând la înscrierea în PNL, însă nefiind reprimit de PDL. De asemenea, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, candidat din partea USL, a declarat că va colabora cu senatorul PDL Dorel Borza.

Tot marţi, în Plenul Camerei Deputaţilor, Blaga Iosif Beniamin a anunţat că părăseşte grupul democrat-liberalilor şi se alătură grupului PSD. ”Vreau să vă anunţ că părăsesc PDL şi mă alătur grupului PSD, un grup care m-a sprijinit de-a lungul anilor şi ca primar, şi ca parlamentar”, a afirmat acesta.

Cu două săptămâni în urmă, conducerea PSD a decis, în şedinţa CExN, să nu mai primească în partid politicieni din PDL decât “mici excepţii”, care vor fi doar “oameni foarte valoroşi”.

Cazul Plăcintă

Nu demult trecerea senatorului Sorina Plăcintă din PDL la grupul parlamentar al PNL a creat tensiuni în USL. Vicepreşedintele PSD Marian Oprişan a declarat că, deşi nu s-ar opune deciziei PNL de a o propune pe Sorina Plăcintă în competiţia alegerilor parlamentare pentru un colegiu din Vrancea, nu o va sprijini pentru nici un fel de funcţie publică pe raza judeţului. 

În replică, preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, s-a declarat împotriva poziţiei exprimate de preşedintelui CJ Vrancea, Marian Oprişan, apreciind că nu se amestecă în interiorul partidelor din USL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-17

TAGURI: hemoragie, pdl, psd, senatori, usl

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...