2018-12-14 22:06


Hosni Mubarak, complice la asasinate

 |  18:32
Hosni Mubarak, complice la asasinate
Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak afost complice la violenţele comise în timpul protestelor faţă de regimul său în cursul cărora au fost ucişi 846 de civili,a declarat un membru al comisiei de anchetă.

"Indiferentdacă a dat ordinul oficial sau a păstrat tăcerea în timp ce protestatarii erauîmpuşcaţi, el este responsabil pentru moartea celor 846 de protestatari înrevoluţia din 25 ianuarie", a spus judecătorul Omar Marawan, secretargeneral al comisiei. Raportul comisiei, care s-a concentrat pe uciderea saurănirea protestatarilor, spune că 846 de civili şi 26 de poliţişti au murit încele 18 zile de proteste care au dus la demisia lui Mubarak, la 11 februarie.Raportul estimează că poliţia a făcut uz excesiv de forţă împotrivamanifestanţilor, de pildă trăgând asupra oamenilor care încercau să filmezeevenimentele din balcoane sau de la ferestre. “Ceea ce este confirmat este căpentru a folosi muniţie reală împotriva manifestanţilor este necesar să ai oautorizaţie prealabilă de la Mubarak. Tirurile au durat mai multe zile şiautorii nu au fost traşi la răspundere. Asta confirmă implicarea şiresponsabilitatea sa”, a precizat judecătorul. Raportul arată că majoritatea victimelor au fost împuşcate în cap sau în piept,ceea ce ar indica faptul că regimul ar fi recurs la lunetişti. JudecătorulMarwan a afirmat că lunetiştii din unitatea antiterorism din slujba Securităţiistatului, în prezent dizolvată, au fost mobilizaţi împotriva manifestanţilor.

HosniMubarak este internat în prezent într-un spital internaţional din Sharmel-Sheikh, staţiunea balneară de la Marea Roşie în care este arestat ladomiciliu. El a fost plasat în detenţie provizorie timp de 15 zile, în cadrulunei anchete privind reprimarea violentă a protestelor. De asemenea, el estecercetat în cadrul unei anchete pentru corupţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...