2017-01-24 03:07


Hoţul strigă “hoţii!”. Tactica PDL: “Ai lor sunt mai securişti decât ai noştri”

 |  19:26
Hoţul strigă “hoţii!”. Tactica PDL: “Ai lor sunt mai securişti decât ai noştri”

Imediat după deciziade ieri în cazul lui Dan Voiculescu, PDL a cerut, pe mai multe voci, capreşedintele fondator al PC să fie imediat exclus din Alianţa de CentruDreapta, uitând că în rândurile sale există un caz similar, cel al lui SorinButa. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins pe 20 ianuarie 2011recursul deputatului PDL de Argeş, Sorin Buta, în acest fel fiind validatădecizia CNSAS de colaborare acestuia cu Securitatea. Potrivit CNSAS, Buta afurnizat organelor de Securitate informaţii legate de studenţii străini cazaţiîn complexul “Tei”, fiind recompensat băneşte pentru asta. El a purtat numeleconspirativ “Horia”. De la decizia Curţii de Casaţie şi până acum PDL a ignorattotal subiectul deşi în statutul partidului este scris foarte clar că foştiicolaboratori ai Securităţii care primesc decizie definită în justiţie nu pot fimembri PDL. Preşedintele organizaţiei de Argeş a PDL, Mircea Andrei, a declaratpentru “Puterea” că nu are de gând să ceară conducerii centrale a partiduluiexcluderea lui Buta pentru că este “un parlamentar care şi-a văzut de treabă încolegiu şi în Parlament şi nu a creat probleme ca alţi colegi”. Nici BiroulPermanent Naţional nici Consiliul Naţional de Coordonare al PDL nu au luat vreomăsură în acest caz deşi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, adeclarat pentru “Puterea” în urmă cu o lună că Buta “va fi scos din PDL”, iar “Statutulva fi aplicat”. Deputatul PDL Petru Călian i-a luat apărarea lui Buta arătândcă nu poate fi învinuit că a dat declaraţie falsă pe propria răspundere, că nua colaborat cu Securitatea atunci când a intrat în Parlament, deoarece lamomentul respectiv nu exista un verdict contrar.

Atacuripolitice la liberali

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda a declaratieri că vor fi “schimbări majore” în PNL, iar pedeliştii vor “juca politic”această chestiune, ţintind liberalii care nu sunt de acord cu faptul că liderulCrin Antonescu i-a atras în alianţa “securisto-socialistă”, USL. “DomnulVoiculescu nu numai că prin hotărârea aceasta a fost dovedit ca turnător alSecurităţii, ci se şi află într-o stare de infracţionalitate. Mai gravă estesituaţia în care se află PNL. Pentru Crin Antonescu este clar că diferenţaîntre turnători ai Securităţii se face pe ce avere au şi pe ce posibilităţi decomunicare. Pentru domnia sa, Mona Muscă nu avea televiziune şi era o persoanăindezirabilă. În schimb, cu domnul Voiculescu nu a avut nici o reţinere să facăo alianţă”, a spus Preda la Realitatea TV. Despre colegul său,Sorin Buta,Preda a menţionat că “nu este la aceastăoră susţinut de PDL”, iar politica partidului este să nu aibă “nici oclemenţă”. Şi preşedinta Organizaţiei de Femei a PDL, Sulfina Barbu, a susţinutcă PNL ar trebui să ceară excluderea lui Dan Voiculescu din ACD, aceasta fiind“o obligaţie morală”. “Între onoarea PNL şi televiziunile lui Voiculescu, dinpăcate Crin Antonescu a ales deja funcţia de vedetă la Trustul Intact”, a maiarătat Barbu.

Ce măsuri de siguranţă şi-a luat preşedintelefondator al PC în dosarul “Felix”. Dan Voiculescu a fentat Parchetul General

În ultima declaraţiepe proprie răspundere depusă în 2008 la Biroul Electoral Municipal de DanVoiculescu, preşedintele fondator al PC a scris că are decizie de colaboratoral Securităţii de la CNSAS, dar pe care nu o recunoaşte.

După decizia ÎnalteiCurţi de Casaţie şi Justiţie privind colaborarea cu fosta Securitate, DanVoiculescu ar putea fi acuzat de Parchetul General de fals în declaraţii.Înaintea alegerilor parlamentare, fiecare candidat este obligat să depună odeclaraţie pe proprie răspundere în care să precizeze dacă a colaborat sau nucu fostul regim opresiv comunist. Preşedintele fondator al PC a ales însă ostratagemă, care îl poate feri de eventualele acuze ale procurorilor. El atăiat cu pixul rubrica “am colaborat/nu am colaborat cu Securitatea”, nealegândnici una dintre variante. În schimb, a adăugat o notă de subsol, în care îşiexprimă punctul de vedere în legătură cu CNSAS, Securitatea şi eventuala sacolaborare.

Document

“Nu am fost lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia. Este adevărulatestat prin Decizia CNSAS nr. 126 din 11 noiembrie 2003, în baza căreia CNSAS mi-a eliberat adeverinţa nr. 371 din 05.10.2004. Ulterior, ca urmare aunor presiuni politice şi malversaţiuni, Colegiul CNSAS a emis Decizia nr. 234 din 15.06.2006, cu conţinut contrar, act careface în prezent obiectul contestaţiei în justiţie, conform legii”, a fostcompletarea făcută de Dan Voiculescu în declaraţia depusă la Biroul ElectoralMunicipal. Conservatorul face referire la decizia din 2003, prin care a primitverdict de necolaborare. După ce Traian Băsescu a ajuns la Cotroceni, CSAT adecis ca SRI să predea CNSAS două treimi din arhiva fostei Securităţi –aproximativ 12 km liniari de documente. Pe baza noilor informaţii, ColegiulCNSAS a luat decizia de colaborare în 2006.

Se ajunge la CEDO

“Curtea Supremă a decis astăzi să menţinăhotărârea Curţii de Apel în procesul pe care l-am intentat CNSAS. Este unverdict absolut incorect, care reflectă imensele presiuni exercitate asupramagistraţilor. Procesul va continua la CEDO! Decizia ÎCCJ îmi oferăposibilitatea de a prezenta acest dosar în faţa unei instanţe europene, absolutindependente, care se plasează în afara oricărei suspiciuni”, a scris ieri peblogul personal Dan Voiculescu. El şi-a anunţat susţinătorii că vor fiinformaţi permanent despre derularea procesului la CEDO. (CristianAndrei)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NEA FANE
11 Mar 2011

oare a existat cineva care a reprezentat STATUL ROMAN in afara tarii,si sa nu fi avut colaborare cu securitatea??? .bineinteles in afara de traian BADARAN!
JORJ
11 Mar 2011

DACA REDUCAND LA ABSURD ,ABSOLUT TOATE SUSPICIUNILE DE CORUPTIE SI DE COLABORATORI AI SECURITATII AR FI JUDECATE DE TRIBUNALUL DE LA HAGA SAU ALTA INSTANTA DIN OCCIDENT EU CRED SI NUNUMAI ATAT, SUNT CONVINS CA NU AR RAMANE INAFARA PENITENCIARELOR NICI MACAR 1% DINTRE PARLAMENTARI,POLITICIENI DE FRUNTE AL TUTUROR PARTIDELOR.SAU FOSTI SAU ACTUALI MEMBRI AI GUVERNULUI.VAI DE CAPUL NOSTRU CINE FAC LEGILE IN TARA NOASTRA SAU CINE NE-AU CONDUS SI NE CONDUC.ASTA-I MAREA TRISTETE A ACESTUI POPOR.
Random image