2017-01-17 02:46

POLITICA


Hugo Chavez a recunoscut că a fost diagnosticat cu cancer

 |  16:13
Hugo Chavez a recunoscut că a fost diagnosticat cu cancer

Preşedintelevenezuelan, Hugo Chavez, a recunoscut că a fost operat pentru înlăturarea uneitumori canceroase, într-un discurs televizat de la Havana. El a dat asigurări că recuperareadupă intervenţie se desfăşoară bine, dar nu a lăsat nic un indiciucu privire la momentul întoarcerii sale acasă.

Chaveza fost spitalizat de urgenţă în data de 10 iunie, în timp ce se afla într-ovizită oficială la Havana, şi a fost operat pentru un abces perlvian, după cumdeclaraseră autorităţile. Lipsa sa din spaţiul public după operaţie audeclanşat o serie de speculaţii cu privire la starea sa reală de sănătate. Îndiscurusul său rezervat de joi seară, preşedintele venezuelean a recunoscutpentru prima data că a fost diagnosticat cu cancer. "Analizele auconfirmat existenţa unei tumori, cu prezenţa de celule canceroase, care anecesitat o a doua intervenţie, pentru extirparea completă a tumorii", aafirmat Chavez, declarându-se încrezător că se va recupera total. El aapreciat şi că a comis o "greşeală fundamentală" neglijându-şisănătatea ani buni.

Absenţaneobişnuit de lungă a lui Chavez din ţară agenerat o dezbatere privind eventuala delegare a puterii executive către vicepreşedinte.El nu a predat prerogativele prezidenţiale, aşa cum prevede Constituţia. Cu un electoral la orizont în 2012, părerile analiştilorsunt împărţite cu privire la impactul absenţei lui Chávez asupra curseiprezidenţială. Însă cei mai mulţi comentatori sunt de acord că retragerea luibruscă din prima linie politică a subliniat lipsa de alternative de conducere.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-10-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image