2017-01-22 16:18

POLITICA


Iar au început discuțiile despre remanierea Guvernului. Schimbarea miniștrilor: Vorbe, nu fapte

 |  19:52
Iar au început discuțiile despre remanierea Guvernului. Schimbarea miniștrilor: Vorbe, nu fapte
Remanierea Cabinetului Boc este, poate, subiectul favorit al tuturorcomunicatorilor din PDL. Roberta Anastase, Sebastian Lăzăroiu, Gheorghe Flutur,Elena Udrea şi, mai nou, Raluca Turcan şi-au dat cu părerea în ultimele zile despreo eventuală schimbare de garnitură a miniştrilor. Raluca Turcan, deputat PDL, adeclarat pentru Radio France International (RFI) că este necesară o„reîmprospătare” la nivelul Guvernului.

Deputatul PDL Raluca Turcan crede că atragerea fonduriloreuropene trebuie să reprezinte o prioritate pentru miniştri, dar nu estesingurul criteriu după care ar trebui să se realizeze remanierea. Potrivit RFI,Raluca Turcan este de părere că orice Guvern responsabil trebuie să evaluezeactivitatea miniştrilor, astfel încât să se ajungă la o performanţă maximă.Turcan speră ca nivelul de trai să crească „în cel mai scurt timp”. Ea spune îninterviul acordat RFI că „dacă în cel mai scurt timp nu vom ajunge la ocreştere a nivelului de trai şi nu vom ajunge ca cetăţenii să simtă impactuldur al măsurilor de austeritate, misiunea noastră ca oameni politici şi cafactori de decizie înseamnă că nu şi-a atins scopul”.

Raluca Turcan a precizat că există diferenţesemnificative de performanţă între ministere. După părerea deputatului PDL,sunt ministere care au reuşit mai bine să atragă fonduri europene.

Problema absorbţiei fondurilor europene a creat un val dedeclaraţii din partea politicienilor. Roberta Anastase, prim-vicepreşedintelePDL, a declarat că „într-o echipă trebuie să faci schimbări când acestea suntnecesare. Aşa încât dacă lucrurile să spunem că şchioapătă înanumite zone, atunci ele trebuie corijate”.

Sebastian Lăzăroiu, ministrul muncii, anticipează şi el remaniereaCabinetului Boc. El a declarat zilele trecute într-un interviu pentru hotnews.rocă schimbarea Guvernului va avea loc „foarte curând”. Ministrul muncii aprecizat că au fost fixate două obiective: absorbţia fondurilorşi cheltuirea banilor pentru investiţii, dar care nu au fost atinse.

Prim-vicepreşedintelePDL, Gheorghe Flutur, a afirmat recent că remanierea este decizia primului-ministru,dar încă nu se ştie când va avea loc.

Şiministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, s-a pronunţat înfavoarea unei remanieri, după care a declarat: „Nimeni nu este de neînlocuit”şi crede în remanierea miniştrilor neperformanţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image