2018-12-13 20:19


Iată propunerile lui Ponta pentru noul Guvern!

 |  22:17
Iată propunerile lui Ponta pentru noul Guvern!

Premierul desemnat, Victor Ponta, a anunţat propunerile pentru miniştrii care vor face parte din Guvernul ce va cere votul de încredere Parlamentului pe 7 mai. Portofoliile au fost împărţite paritar, jumătate PSD, jumătate PNL şi PC (ACD).  Lista cuprinde şi 4 miniştri delegaţi.

Ponta a declarat că criteriile pe baza cărora s-au făcut nominalizările sunt: experienţa profesioanală, integritatea şi corectitudinea în exercitarea funcţiilor publice şi competenţa. Singurul ministru păstrat din Guvernul Ungureanu este  Ludovic Orban, Ministrul Afacerilor Europene, la cererea expresă a lui Daniel Constantin, desemnat pentru Ministerul Agriculturii.

“Pentru a nu avea dificultăţi de organizare nu am făcut multe schimbări. În aceste 6 luni de guvernare vrem să facem cât mai mult pentru a continua guvernarea USL după alegeri. Prioritatea 0 este respectarea legilor, fără excepţii. Vreau să spun că Guvernul va fi condus doar de la Palatul Victoria, nu de la Cotroceni sau sediul PSD. Iar Parlamentul poate retrage încrederea Guvernului”, a argumentat Ponta.

Iată lista cu propunerile pentru ministere:

- ministrul Finanţelor Publice şi viceprim-ministru - FLORIN GEORGESCU

- ministrul Apărării Naţionale - CORNELIU DOBRIŢOIU

- ministrul de Interne - IOAN RUS

- ministrul Administraţiei - VICTOR PAUL DOBRE

- ministrul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri - DANIEL CHIŢOIU

- ministrul Afacerilor Externe - ANDREI MARGA

- ministrul Afacerilor Europene - LEONARD ORBAN

- ministrul Transporturilor şi Infrastructurii - OVIDIU SILAGHI

- ministrul Mediului şi Pădurilor - ROVANA PLUMB

- ministrul Dezvoltării Regionale - EDUARD HELLVIG

- ministrul Culturii - MIRCEA DIACONU

- ministrul Justiţiei - TITUS CORLĂŢEAN

- ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale - DAN NICA

- ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale - MARIANA CÂMPEANU

- ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului - CORINA DUMITRESCU

- ministrul Sănătăţii - VASILE CEPOI

- ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - DANIEL CONSTANTIN

- ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul - MIRCEA DUŞA

- ministru delegat pentru dialog social - LIVIU MARIAN POP

- ministru delegat pentru mediul de afaceri - LUCIAN ISAR

- ministru delegat, în subordinea primului-ministru, pentru strategii guvernamentale, transparenţă decizională şi relaţia cu societatea civilă-VICTOR ALISTAR

Lista referitoare la componenţa noului Cabinet a fost transmisă preşedintelui Traian Băsescu în urmă cu aproape două ore, a anunţat, marţi seară, premierul desemnat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul USL.“Era normal ca domnia sa să nu afle de la televizor şi cred că am procedat correct”, a precizat preşedintele PSD.

El a reiterat că, fără a avea niciun fel de relaţii cu preşedintele ţării, şi-a propus ca, din partea sa, să existe relaţii instituţionale cu şeful statului. “Şi preşedintele României, indiferent cine este, nu trebuie să afle de la televizor”, a adăugat Ponta.

Premierul desemnat a precizat că în momentul de faţă, USL are 229 de membri, dar zilele viitoare va purta negocieri cu UDMR, UNPR şi grupul minorităţilor pentru a se obţine majoritatea de 231 de voturi pentru ca Guvernul să treacă.

Foto: Lucian Curelariu


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-01

Mai multe imagini:
Iată propunerile lui Ponta pentru noul Guvern!
zoom
Iată propunerile lui Ponta pentru noul Guvern!
zoom
Iată propunerile lui Ponta pentru noul Guvern!
zoom


TAGURI: victor ponta, guvern, ministrii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIHAI
02 Mai 2012

Oare de unde va face Elena Udrea rost de o alta suzeta?
ANDREI
02 Mai 2012

Din pacate , aceasta noua investitura de guvern vine intr-in moment foarte fragil pentru Romania si economia sa. Noul guvern are o misiune extrem de grea , cu obiective printre care se numara reintregirea salariilor , micsoraarea CAS , lucruri de care sincer ma tem ca nu sunt in stare
LUCIAN
02 Mai 2012

Turnatorul Felix si a lui sleatha de hoti au pus mana pe Romania ! Credeti ca acum era rau? Stati sa vedeti de acum incolo!!
MARIAN
02 Mai 2012

Nenorocitule ai pus mana pe ministerul Agriculturii ?? Cred ca abia asteptai , sa te vad eu acum cum mai platesti cei 60 mil. Euro !!
MARIUS
02 Mai 2012

Cea mai mare adunatura de incompetenti si talhari si-a ales Ponta asta pentru noul cabinet. Asta e , o sa avem o Romanie condusa de mafioti!
ARA
02 Mai 2012

Uite cum , prin ticalosie si traseism politic , Voiculescu a reusit sa puna mana iar pe tara asta. Va zic , vai si amar de noi in astea 6 luni
VASILE
02 Mai 2012

AHA , deci uite cine conduce tara cu adevarat. Voiculescu , nu Ponta si nici Antonescu.Se stia de mult oricum ca cei doi sunt doar 2 marionete de plus ale turnatorului felix !
Random imageUltimele stiri


loading...