2017-01-20 20:11

POLITICA


Ierusalimul se află sub asediul segregării de gen

 |  17:40
Ierusalimul se află sub asediul segregării de gen

Evreii ultraortodocşi duc o campanie puternică pentru a-şi impune viziunea seculară despre viaţă, în special legată de prezenţa femeilor în viaţa publică.În ultimele luni, femeile au dispărut de pe panourile publicitare din Iersualim pe motiv că imaginea lor este ofensatoare. Grupările seculare se tem de radicalizarea societăţii israeliene. Evreii ultraortodocşi formează circa o treime din populaţia de religie iudaică a oraşului.

Mai multe agenţii de publicitate au şters modele de sex feminin de pe panourile din Ierusalim. În oraş pot fi văzute afişe în care capul femeilor a fost eliminat din imagine.

Companiile care nu se încadrează în conformitate cu standardele ultraortodoxe au căzut victime unor acţiuni frecvente şi directe de vandalism. Dar lupta pe panourile din Ierusalim este doar o manifestare a unei tendinţe alarmante, şi anume segregarea de gen în Israel, condusă de dreapta religioasă, arată „The Guardian”.Activista Hila Benyovich-Hoffman a dat ca exemplu un caz în care mai mulţi soldaţi de sex masculin din cadrul Forţelor de Apărare israeliene au plecat de la un eveniment militar în luna septembrie, deoarece femeile au cântat. Potrivit acesteia, rabinii influenţează comportamentul armatei. Ea a organizat o serie de demonstraţii vinerea trecută, în care sute de femei s-au adunat în Tel Aviv, Ierusalim, Haifa şi Beersheva să ceară dreptul la o prezenţă publică. În creştere sunt şi atacurile fizice asupra femeilor, fiind semnalate mai multe cazuri de agresiune pe motiv de îmbrăcăminte indecentă.

Centrul israelian de acţiune religioasă (IRAC) a fost fondat în urmă cu 10 ani pentru a acţiona împotriva segregării de gen, care este ilegală în Israel. Aici se primesc în jur de patru apeluri pe zi de la femei care se plâng de segregare în centrele medicale, pe trotuare, în oficiile poştale, cimitire şi, cel mai adesea, în  autobuze.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image