2019-02-21 02:19


Ignatul moţiunilor. Parlamentul, invadat de lăcuste portocalii şi hemoroizi galbeni

 |  19:38
Ignatul moţiunilor. Parlamentul, invadat de lăcuste portocalii şi hemoroizi galbeni

Hemoroizi,furuncul, măsele stricate, repetenţi, să cadă Roberta, lăcuste portocalii.Stop. Berceanu şi Blaga, în aceeaşi bancă. Stop. Udrea vrea costum de schi să nu-imai îngheţe fundul. Stop. Colinde maramureşene. Stop. Poze cu Teo. Stop. Apatra moţiune de cenzură pe acest an împotriva Guvernului Boc a picat. Stop.Cam aşa poate fi rezumată ziua de ieri din Parlamentul României în modtelegrafic.

Ce-a fost şice a ajuns moţiunea de cenzură în Parlamentul României când începe a mirosi înaer a caltaboş? S-au dus zilele în care Guvernul Boc tremura de frica ei caporcul sub cuţit. S-a dus vremea când Emil Boc şi ai lui erau demişi de laGuvern după o astfel de acţiune. Se pare că în aceste zile Opoziţia a căzut înoala cu sarmale şi nu-i mai iese nimic. Abia dacă a reuşit în şedinţa de ieri aplenului comun în care s-a dezbătut şi votat moţiunea de cenzură pe Legeasalarizării bugetarilor pe 2011 să strângă 190 de voturi de oameni, deşi PSD şiPNL au tot afirmat că darul pe care şi-l doresc de Crăciun este ca Boc să pleceacasă. E clar că doar PDL şi Traian Băsescu mai poate să le îndeplineascăaceastă dorinţă. Deloc impresionat, relaxat ca după o şedinţă la spa, Emil Bocs-a asigurat, la rândul său, că pentru o perioadă mai poate să rămână premier,impunându-le celor din Coaliţie să nu voteze deloc. Asta aşa, ca să nu se emoţioneze din nou vreun parlamentar PDL, săîncurce bilele şi să voteze pentru moţiune. Cu nelipsita-i cravată violet lagât, Boc a primit şarja de acuze a Opoziţiei cu fruntea sus, fără să-i tremurebuza. Sub efectul flăcării violet de sub guşiţa sa, Boc a scos, nu se ştie deunde, 85 de experţi financiari internaţionali (nu a dat nici un nume) care auzis că în următoarele şase luni România devine ţara cu cele mai mariperspective economice din Europa de Sud-Est. Cu condiţia ca el să rămânăpremier. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, bine scărmănat de PSD, a fost şiel extrem de drăguţ şi îndatoritor cu toată lumea din sală, cum era odinioarăla ambasadă. Doi grei ai PDL, Vasile Blaga şi Radu Berceanu, şi-au însuşitspiritul Crăciunului şi s-au împăcat, oferind privitorilor un tablou odihnitor:au stat în aceeaşi bancă, amândoi frunzărindu-şi propriul ziar cu ochelarii penas. Nu prea şi-au vorbit, dar ce mai contează când triada BVB a început săfuncţioneze din nou.

Orban vreasă taie hemoroizii

Opoziţia înansamblul ei nu a reuşit să se concentreze pe Sărbători de iarnă şi pecozonaci. Ba din contră. Liberalul Ludovic Orban s-a apucat să pomeneascăscârboşenii în post. El a comparat Guvernul cu un organism cu dureri în gură şiîn dos, asezonându-şi discursul cu furuncule, măsele stricate şi garnitură dehemoroizi. “Ce face un om atunci când îl doare măseaua? Ce face un om atuncicând are un furuncul pe faţă? Ce face un om atunci când are hemoroizi? Ce-artrebui să facă un corp social cum este naţiunea română atunci când în loc deGuvern are şi furuncul, şi-o măsea stricată, are şi hemoroizi? Ar trebui săfacă un singur lucru, ceea ce face un om normal: îşi scoate măseaua, îşi opereazăfurunculul, îşi taie hemoroizii. Ca atare, stimaţi colegi, dacă vă place încontinuare să trăiţi cu o durere permanentă în corp, dacă vă place încontinuare să nu puteţi să mâncaţi, să nu puteţi să vă bucuraţi de Sărbătorilede iarnă, ţineţi-vă în corpul social furunculul, măseaua stricată, hemoroiziişi aşa mai departe, care astăzi nu sunt altceva decât o suferinţă nenecesară,gratuită, pe care o provocaţi fiecărui român”, s-a adresat Orban, de la tribunaParlamentului. Pe Adrian Solomon de la PSD l-a luat gura pe dinainte şi şi-aexprimat o fantezie mai veche, uitând că moţiunea de cenzură se adreseazăGuvernului. “Să nu uităm că Roberta trebuie să cadă”, a spus el, în timp ceRoberta Anastase îşi înăbuşea un căscat plictisit în palmă. Anca Boagiu, veselănevoie mare că a scăpat de cărucior, a călcat apăsat pe toată talpa arătând căzilele ei triste au luat sfârşit.

AdrianIliescu - acest Red Bull al Guvernului

Titlul decel mai activ om din Parlament a fost adjudecat de ministrul pentru relaţia cuParlamentul, Adrian Iliescu, cunoscut mai mult ca un producător de emisiuni înpropria televiziune decât ca un reprezentant al Guvernului. Deşi un picsupraponderal, s-a mişcat sfârlează în sală şi pe hol cărându-şi pe rând înfaţa camerei de filmat atât colegii de partid, cât şi pe cei din Opoziţie. Dupăasta a făcut şi poze cu Teo Trandafir sub uriaşul brad de Crăciun de pe holulsălii de plen. Cu adevărat pătrunsă de spiritul Crăciunului a fost Elena Udrea.Ea a spus că îşi doreşte cadou de sărbători un costum de schi, dar fără schiurisă poată să stea şi ea pe pârtie. Elena şi-a amintit înfiorată că la ultimainaugurare de pârtie de schi a tremurat în bluziţă şi botine, chiar dacă înmână ţinea un pahar aburind de vin fiert. Nici plimbarea cu “Mocăniţa” sub clarde lună alături de Gheorghe Flutur nu a impresionat-o atât de tare ca frigul pecare l-a îndurat atunci. “Mai am două pârtii de inaugurat şi trebuie să măîmbrac corespunzător”, s-a pisicit ea în ideea că poate o aude Moş Crăciun. “Totla haine, pantofi, poşetuţe şi cârpiţe îi stă gândul. Nu poate să-şi doreascăşi ea sănătate şi altele de genul ăsta, ca toţi oamenii!”, a comentat-oinvidios un coleg de la Opoziţie. Când să înceapă votul la moţiune au apărutnişte colindători de la Maramureş, vizibil răpuşi de oboseala drumului. Aubătut puţin toba, dar au abandonat repede că nu-i băga nimeni în seamă. “Hai cămai facem o cântare mai încolo, că votul ăsta durează”, i-a îndemnat deputatulcare îi adusese. Tot Elena Udrea i-a făcut vedete. “Am şi eu o rochiţă exact lafel ca a ta”, s-a adresat ea uneia dintre colindătoare care era îmbrăcată încostum popular maramureşean. Apoi şi-a făcut poze cu tot grupul şi s-a lăsatfilmată de televiziuni. Cu o astfel de atmosferă n-a mai interesat pe nimeni rezultatulvotului la moţiunea de cenzură: 190 de voturi pentru şi unul contra, a luiDaniel Oajdea, evident. Urmarea, joi, când se va dezbate o altă moţiune de cenzurăpe Legea cadru a salarizării unitare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-04-23
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...