2017-01-23 16:37


Iliescu acuză Parlamentul de blasfemie

 |  15:12
Iliescu acuză Parlamentul de blasfemie

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, a acuzat în termeni duri invitarea lui Teodor Mărieş în cadrul Adunării omagiale a Parlamentului, consacrată Revoluţiei din decembrie 1989, afirmând că a fost comisă o „blasfemie”. Iliescu l-a caracterizat pe Mărieş drept „un impostor, care nu se ştie prin ce împrejurări a ajuns în funcţia de preşedinte al Asociaţiei 21 Decembrie”, potrivit unei postări pe blogul său.

Fostul şef de stat a condamnat şi conducerea Parlamentului, care consideră că se face vinovată de o veritabilă „blasfemie”. „Teodor Mărieş nu a fost la Baricadă! Nu prea se ştie unde se afla, în general, în acel timp. Originar din Caransebeş, unde era portar, după informaţia dată de el, la o obscură echipă de fotbal, nu se ştie prin ce împrejurări a ajuns la Bucureşti. Nu se ştie dacă are vreo calificare şi... unde a lucrat. Prima sa apariţie «remarcată» a fost în grupul de huligani, care au devastat clădirea Guvernului în ziua de 18 februarie 1990. Apoi a apărut în grupul provocatorilor la violenţele din Piaţa Universităţii. Cu ce autoritate poate vorbi acest individ în numele revoluţionarilor? Prezenţa sa este compromiţătoare întotdeauna”, a afirmat Ion Iliescu pe blog.

În cadrul şedinţei solemne a Parlamentului, din 20 decembrie, dedicată Revoluţiei din 1989, Teodor Mărieş l-a numit pe Ion Iliescu „criminal”, atrăgând vociferări din partea Opoziţiei şi părăsirea sălii de plen de către reprezentanţii PSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-09

TAGURI: revolutie ion iliescu, blasfemie, teodor maries, sedinta parlamentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IOAN
24 Dec 2011

Nea Ioane, ai fost si mata la Baricada si nu l-ai vazut? Pai pe 21 el (Maries) era la Baricada, iar mata ii faceai ventuze lui Nina. Pe 22 spre seara a aparut si Iliescu langa complotisti, iar Maries a fost atent la ce ati facut!
Random image