2016-12-05 04:30

POLITICA


Iliescu acuză Parlamentul de blasfemie

 |  15:12
Iliescu acuză Parlamentul de blasfemie

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, a acuzat în termeni duri invitarea lui Teodor Mărieş în cadrul Adunării omagiale a Parlamentului, consacrată Revoluţiei din decembrie 1989, afirmând că a fost comisă o „blasfemie”. Iliescu l-a caracterizat pe Mărieş drept „un impostor, care nu se ştie prin ce împrejurări a ajuns în funcţia de preşedinte al Asociaţiei 21 Decembrie”, potrivit unei postări pe blogul său.

Fostul şef de stat a condamnat şi conducerea Parlamentului, care consideră că se face vinovată de o veritabilă „blasfemie”. „Teodor Mărieş nu a fost la Baricadă! Nu prea se ştie unde se afla, în general, în acel timp. Originar din Caransebeş, unde era portar, după informaţia dată de el, la o obscură echipă de fotbal, nu se ştie prin ce împrejurări a ajuns la Bucureşti. Nu se ştie dacă are vreo calificare şi... unde a lucrat. Prima sa apariţie «remarcată» a fost în grupul de huligani, care au devastat clădirea Guvernului în ziua de 18 februarie 1990. Apoi a apărut în grupul provocatorilor la violenţele din Piaţa Universităţii. Cu ce autoritate poate vorbi acest individ în numele revoluţionarilor? Prezenţa sa este compromiţătoare întotdeauna”, a afirmat Ion Iliescu pe blog.

În cadrul şedinţei solemne a Parlamentului, din 20 decembrie, dedicată Revoluţiei din 1989, Teodor Mărieş l-a numit pe Ion Iliescu „criminal”, atrăgând vociferări din partea Opoziţiei şi părăsirea sălii de plen de către reprezentanţii PSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-09

TAGURI: revolutie ion iliescu, blasfemie, teodor maries, sedinta parlamentComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

IOAN
24 Dec 2011

Nea Ioane, ai fost si mata la Baricada si nu l-ai vazut? Pai pe 21 el (Maries) era la Baricada, iar mata ii faceai ventuze lui Nina. Pe 22 spre seara a aparut si Iliescu langa complotisti, iar Maries a fost atent la ce ati facut!

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Reacţia lui Teodor Mărieş în dosarul privind acordarea titlurilor de luptător cu rol determinant în Revoluția din 1989 Teodor Mărieş a declarat, miercuri, că Asociația 21 Decembrie 1989 are o poziție constantă... 16 Noi 2016 | (3)
Parchetul General: certificate de revoluționar în orașe fără răniți la Revoluție Procurorii de la Parchetul General susțin că membrii din conducerea Comisiei Parlamentare a... 17 Noi 2016 | (2)