2017-01-22 20:33


Iliescu şi Vanghelie, împotriva excluderii lui Geoană

 |  18:45
Iliescu şi Vanghelie, împotriva excluderii lui Geoană

Propunerea de excludere din partid a lui Mircea Geoană, luată duminică de Comisia de Integritate a PSD, e respinsă de doi dintre liderii marcanţi ai social-democraţilor: Ion Iliescu şi Marian Vanghelie.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu e de acord cu forma în care s-a luat decizia de sancţionare cu excluderea a lui Mircea Geoană. Întrebat, înaintea şedinţei de ieri a conducerii PSD, dacă decizia comisiei a reprezentat o greşeală, Ion Iliescu a spus sec: „Da”. El a precizat că i se pare anormală decizia de sanţionare a lui Mircea Geoană în absenţa unei audieri la şedinţa comisiei de duminică. Liderul de onoare a adăugat că partidul este însă un organism viu şi a menţionat că cel care trebuie să se pronunţe în acest caz este Comitetul Executiv Naţional al PSD. Ion Iliescu mai spune că Mircea Geoană şi-ar putea pierde funcţia de preşedinte al Senatului în urma retragerii sprijinului politic al PSD, „ceea ce nu este convenabil”.

La rândul său, vicepreşedintele partidului, Marian Vanghelie, susţine că decizia Comisiei de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD şi a preşedintelui acesteia, Dan Şova, în cazul propunerii de excludere a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, reprezintă o eroare. „Pe mine mă interesează cum rămân membrii de partid în partid şi cum putem câştiga alegerile. Ceea ce a făcut comisia şi domnul Şova, din punctul meu de vedere, cred că a fost o eroare şi cred că este o greşeală foarte mare. Eu cred că poate fi corectată. Comitetul Executiv Central trebuie să stabilească soluţia cea mai bună pentru partid. Fiecare trebuie să răspundă pentru ceea ce se face”, a afirmat Vanghelie.

Biroul Permanent Naţional al PSD a decis luni, în unanimitate, să susţină excluderea lui Mircea Geoană din partid, a anunţat preşedintele social-democraţilor, Victor Ponta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image