2017-01-17 06:57

POLITICA


În căutarea lui Yeti din Siberia

 |  17:38
În căutarea lui Yeti din Siberia

Cunoscutul boxer rus Nikolai Valuev, fost campion mondial la categoria grea în versiunea WBA, va porni într-o expediţie în taigaua din vestul Siberiei în speranţa că va reuşi în două zile să dea de urmele misteriosului Yeti, cu care ar dori să schimbe câteva „vorbe despre viaţă”, transmite RIA Novosti.

Potrivit  purtătorului de cuvânt al administraţiei regionale Kemerovo, Valuev – supranumit nu din întâmplare „gigantul rus”, întrucât se poate lăuda cu o înălţime de 213 cm şi o greutate de peste 140 kg – nu porneşte la vânătoarea propriu-zisă a lui Yeti, ci va încerca doar să-l găsească pentru a purta o discuţie.

Problema existenţei unor Yeti în Siberia Rusiei a fost discutată pe larg. În februarie 2009, administraţia regională Kemerovo informa într-un comunicat oficial că vânătorii locali au reperat „nişte creaturi umanoide, acoperite cu blană, cu o înălţime de 1,5-2 metri” în apropiere de peştera Azass din munţii Şoria, nu departe de staţiunea de schi Şeregheş. Comunicatul era ilustrat cu o fotografie din interiorul peşterii unde se puteau vedea amprentele creaturii neidentificate. Experţii în PR consultaţi de RIA Novosti au fost de părere că informaţia era difuzată pentru a atrage turişti în regiune. La trei luni după aceasta, mai multe firme turistice au introdus între ofertele lor excursii la „Peştera lui Yeti”.

Şeful Departamentului de Antropologie din Academia de Ştinţe a Rusiei a spus că oamenii de ştiinţă nu au văzut vreodată un Om al Zăpezilor şi nici nu au studiat un corp al acestuia, deşi numeroase observaţii despre existenţa lui circulă în diverse colţuri ale lumii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image