2019-03-23 09:27


În căutarea unui ministru pierdut. Vineri este ultima zi în care premierul Boc poate desemna un înlocuitor pentru Botiş

 |  19:49
În căutarea unui ministru pierdut. Vineri este ultima zi în care premierul Boc poate desemna un înlocuitor pentru Botiş
PDL se chinuie să găsească un ministru al muncii. După oconferinţă de presă, ţinută la sediul ministerului, de aproape o oră, în caretoată lumea aştepta numele înlocuitorului lui Ioan Botiş, Emil Boc a făcuturmătorul anunţ: numele noului ministru îl vom anunţa până la finalulsăptămânii! Premierul susţine că are o listă scurtă de posibili înlocuitori.Astăzi este ultima zi în care mai poate nominaliza un ministru al muncii.

Emil Boc are maridificultăţi în a aduce oameni în Guvern. Postul de ministru al muncii, pe careel îl ocupă de 44 de zile ca interimar, nu a putut fi completat cu un nume nou.Astăzi (vineri) expiră termenul legal până la care Boc mai poate desemna unînlocuitor pentru funcţia pe care el o ocupă temporar, ca ministru interimar.

Aveţi puţintică răbdare!

Liderii PDL, darşi premierul Boc au declarat în ultimele zile că este numai o chestiune de orenominalizarea unui nou ministru pentru portofoliul muncii şi protecţieisociale. Joi dimineaţă, spre exemplu, prim-vicepreşedintele PDL Gheorghe Fluturîntrebat fiind despre numele noului ministru, a declarat: „Aveţi puţinărăbdare!”. Pentru realitatea.net el a afirmat că există consultări telefoniceîntre liderii PDL de la centru şi cei din teritoriu pentru găsirea unui nouministru.

Ora 17.00 a sosit, noul ministru n-a venit

Ieri, la oreleprânzului, agenţiile de presă informau despre o conferinţă de presăextraordinară a premierului Emil Boc, chiar la sediul Ministerului Muncii. Cu oîntârziere de câteva minute, premierul Boc a intrat în conferinţă de presă şi aînceput să vorbească despre reforma în domeniul muncii, cu cifre şi dateproiectate pe un panou. Nici un cuvânt, însă, despre numele noului ministru. Lafinalul intervenţiei sale, Emil Boc a fost întrebat despre ceea ce toată lumeaaştepta -persoana care va ocupa scaunul de ministru în locul său. Premierul areluat declaraţia potrivit căreia va numi un nou ministru „până la sfârşitulacestei săptămâni”, respectiv „până când expiră interimatul”. Tehnic,interimatul expiră sâmbătă, dar pentru că Monitorul Oficial nu lucrează înaceastă zi, premierul mai poate desemnaun nou ministru doar astăzi.

Cine a rămas în cărţi

Cu toate căanunţau că au în partid mulţi oameni care să corespundă profilului – specialistîn domeniul muncii –, pedeliştilor le ia o lună şi jumătate să găsească unînlocuitor al lui Botiş. Tărăgănarea desemnării e cauzată de intereseledivergente ale grupărilor şi filialelor din partid. Plus refuzul unora de aface parte din Guvern.

Gheorghe Barbu,Raluca Turcan şi Sulfina Barbu sunt printre numele „grele” din PDL despre cares-a speculat că sunt „în cărţi” pentru şefia Ministerului Muncii. Toţi auinfirmat însă că îşi doresc locul liber din Guvern. Andreea Vass, mâna dreaptăa premierului, nu a dorit funcţia. Nici măcar Gelu Vişan, remarcat de TraianBăsescu drept cel mai brav soldat PDL, nu spune un da hotărât.

O altă favorită pentru postul deministru este Claudia Boghicevici, deputat PDL de Arad şi membră a Comisieipentru muncă din Camera Deputaţilor. Boghicevici este protejata lui GheorgheFalcă, primarul Aradului şi totodată finul preşedintelui Băsescu. Edilularădean face zilele acestea un puternic lobby pentru a-şi impune favorita în Guvern.Un alt candidat pe ultima sută de metri pentru funcţia de ministru este şiMarian Preda, şeful Comisiei prezidenţiale pentru analiza riscurilor sociale şidemografice, susţine realitatea.net.Preda este un tehnocrat fără apartenenţă politică.

Emil Boc apreluat pe 21 aprilie interimatul la muncă, după ce fostul ministru Ioan Botişdemisionase cu o zi înainte în urma unor dezvăluiri de presă care demonstrau cădin poziţia de ministru a alocat fonduri europene în favoare unei firme în careera implicată soţia sa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...