2017-01-18 08:22

POLITICA


În primele patru luni din 2011 EximBank a oferit facilităţi de 200 milioane de lei firmelor care derulează proiecte europene

 |  18:01
În primele patru luni din 2011 EximBank a oferit facilităţi de 200 milioane de lei firmelor care derulează proiecte europene

EximBanka acordat în primele patru luni ale acestui an facilităţi totale de peste 200de milioane de lei companiilor care derulează proiecte cu finanţare europeană,valoare care este dublă faţă de cea înregistrată pe ansamblul anului 2010.

„Dela începutul anului şi până la finele lunii aprilie, peste 30 de societăţicomerciale au beneficiat de suportul nostru pentru implementarea unor proiectecare au finanţare europeană. Valoarea totală a proiectelor se apropie de 370milioane de lei, ceea ce înseamnă mai mult decât dublu faţă de valoareaproiectelor susţinute tot anul trecut. Ne-am propus să ne implicăm mai mult pesegmentul susţinerii societăţilor comerciale care derulează proiecte cu fondurieuropene şi, aşa cum arată rezultatele în acest moment, credem că am reuşit săfacem progrese semnificative”, a declarat Ionuţ Costea, preşedinteleEximBank.

Omare parte a proiectelor care au beneficiat de facilităţi EximBank în acest anau vizat investiţii în domeniul creşterii animalelor - realizare de ferme şiconstrucţie de adăposturi - în cadrul Măsurii 121 - „Modernizareaexploataţiilor agricole” din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală2007-2013.

“Neaşteptăm la un salt semnificativ al numărului de proiecte cu finanţareeuropeană susţinute de EximBank în acest an pentru că, pe de o parte, interesulmanifestat de companii pentru atragerea banilor europeni este în continuăcreştere, iar pe de altă parte, noi suntem pregătiţi să primim solicitărileagenţilor economici şi avem fonduri pentru acestea. De asemenea, încercăm săpromovăm cât mai mult parteneriatele de succes pe care le-am derulat cu diversecompanii pe acest segment şi astfel să determinăm şi alţi antreprenori săaplice proiecte care pot beneficia de fonduri nerambursabile”, a mai spus IonuţCostea.

Înfuncţie de tipul proiectului, EximBank poate acorda credite de investiţiidestinate cofinanţării componentei care reprezintă contribuţia proprie afirmei. Prin acest produs, o societate care a încheiat un contract de finanţarecu autoritatea de management poate obţine 100% din valoarea cheltuieliloreligibile şi neeligibile aferente contribuţiei proprii.

De asemenea, banca oferă credite destinateprefinanţării nevoilor companiilor pentru acoperirea decalajului de timp careapare între momentul plăţilor făcute către furnizori în cadrul proiectului şicel al încasărilor de la autoritatea de management. Acestea pot asigura totpână la 100% valoarea finanţării europene obţinute.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-05-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image