2017-01-19 21:22

POLITICA


În timp ce Boc şi Udrea îşi trimit bezele, Traian Băsescu a preluat guvernarea

 |  19:54
În timp ce Boc şi Udrea îşi trimit bezele, Traian Băsescu a preluat guvernarea

Emil Boc munceşte şi duminica. Ieri, cel puţin, a muncit.Staţi liniştiţi, nu o face în interesul premierului Boc, ci în interesulcandidatului Emil Boc la preşedinţia PDL. Primul-ministru a avut o şedinţă laParlament cu organizaţia de Bucureşti a partidului. A fost prezentă,bineînţeles, şi şefa filialei – Elena Udrea.Scopul întâlnirii – Boc şi-a prezentat moţiunea cu care candidează la unnou mandat de şef al PDL. Altfel spus, s-a dus să ceară voturiledemocrat-liberalilor bucureşteni. În lipsa lui de la Guvern, conducereaExecutivului a fost preluată informal de Traian Băsescu. Din nou, şefulstatului a fost cel care a anunţat în locul primului-ministru ce se va întâmplade acum încolo cu sectorul bugetar.

Intrat pe ultima sută de metri în campaniapentru preşedinţia PDL, Emil Boc şi-a prezentat organizaţiei de Bucureşti candidaturapentru un nou mandat, încercând să-i convingă pe democrat-liberalii dâmboviţenisă-l voteze. La întâlnire, premierul a venit şi cu o parte dintre membriiechipei sale: Gheorghe Flutur, Roberta Anastase şi Ioan Oltean, dar şi fiicacea mică a preşedintelui, Elena Băsescu, şi ea o susţinătoare a lui Emil Boc înbătălia cu Vasile Blaga pentru postul de preşedinte al partidului. „Voicâştiga următoarea competiţie internă pentru că am alături de mine o echipă deînvingători, care s-au validat pe cântarul politic şi care au câştigat. Înaceastă echipă de învingători evident că îşi vor avea locul şi ceilalţi colegidin moţiunile depuse”, a fost mesajul cu care premierul a încercat să-iconvingă pe membrii PDL Bucureşti să-l voteze din nou în fruntea partidului.

Printre mesajele mobilizatoare, Boc nu auitat să transmită şi mulţumiri pentru Elena Udrea, preşedinta pedeliştilorbucureşteni. „Ne-a permis astăzi (Udrea, n.r.), într-oatmosferă apropiată de cea de la congres, să venim şi să ne spunem gândurile,argumentele, pentru moţiunea depusă”, a afirmat primul-ministru.

Întâlnirea premierului cu organizaţiadâmboviţeană a PDL nu a fost singura din acest weekend. Cu doar două zileînainte, vineri, Emil Boc se deplasase la Sibiu în cadrul campaniei sale pentrupreşedinţia PDL. El le spusese membrilor de partid sibieni că are susţinerea a33 de preşedinţi de organizaţii.

Preşedintele,jucător-rezervă la Guvern

Cu Emil Boc în toiulalergăturii prin ţară pentru a cere filialelor PDL să-l voteze încă o datădrept preşedinte al partidului, în locul său la Guvern s-a instalat TraianBăsescu. Cel puţin, la nivelul comunicării publice. Şeful statului a fost şi deaceastă dată cel care a anunţat noi măsuri de reformă în sectorul bugetar.Sâmbătă, după o întâlnire cu delegaţia FMI, Băsescu a declarat că obiectivulprincipal pentru anul 2011 este reformarea companiilor de stat, acuzându-i pemanagerii acestora că sunt „boierii”şi „baronii” economiei româneşti. În rolul deprim-ministru, Băsescu a mai vorbit şi depre liberalizarea preţului gazelor,menţinerea actualului nivel de contribuţie la asigurările sociale, dar şidespre păstrarea anului 2015 ca ţintă pentru adoptarea monedei euro de cătreRomânia.

Blagaşi Paleologu, şi ei în campanie

Oraşele alese duminică de Vasile Blaga pentrua-şi face campanie în interiorul PDL au fost Oradea, propriul fief, dar şiArad, organizaţie al cărei conducere îl susţine pe Emil Boc. Vasile Blaga s-aîntâlnit, duminică dimineaţă, cu peste 200 de membri ai PDL Bihor, la finelereuniunii afirmând că are convingerea că va reuşi să câştige alegerile pentrufuncţia de preşedinte al partidului. „Sper că afost o întâlnire reuşită. Sigur, nu e un secret că aici ne bucurăm de multsprijin, dar de altfel noi credem că am reuşit să convingem foarte mulţi colegiîn toată ţara şi că vom câştiga preşedinţia partidului, iar programul nostru vafi cel pe care partidul îl va urma în perioada viitoare”, a declarat VasileBlaga după întâlnirea de la Oradea.

Candidat la şefia PDL, fără prea mari şansece-i drept, Theodor Paleologu a fost şi el duminică la Arad, la o întâlnire culiderii locali ai partidului, pentru a-şi prezenta moţiunea. El a declarat cădacă ar fi ales în fruntea partidului ar veghea la menţinerea unui echilibruîntre toate taberele. „Alegerea mea în fruntea PDL ar fi schimbarea cea mairadicală, dar, totodată, cea mai prudentă, pentru că sunt un om de echilibru,sunt un om moderat. Dacă aş ieşi eu preşedinte al partidului nu ar avea nimeninimic de pierdut, ci toţi împreună am câştiga, am veghea la un echilibru foartestrict, între toate taberele, pentru că eu nu am partizani şi nici poliţe deplătit. Deci, ar fi o schimbare, pe de o parte radicală în ceea ce priveşteimaginea partidului, dar, în interior aş fi prudent pentru a nu stricaechilibre care s-au stabilit în timp“, a afirmat Theodor Paleologu în cadrulîntâlnirii pe care a avut-o cu membri PDL Arad.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-08-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image