2017-01-20 10:14

POLITICA


Inaugurare cu probleme a telegondolei protocalii din Pasul Vâlcan

 |  17:20
Inaugurare cu probleme a telegondolei protocalii din Pasul Vâlcan

Inaugurarea oficialăa telegondolei portocalii din Pasul Vâlcan nu a avut loc fără incidente.Primarul oraşului Vulcan se aştepta la huiduieli, însă nu şi la o defecţiune tehnicăla sistemul telegondolei. Aceasta s-a blocat chiar înainte ca ministrulturismului Elena Udrea, venită să inaugureze telegondola, să o probeze. Îngondolele care deja începuseră să coboare de pe munte către oraş au rămas însăblocaţi timp de mai multe minute cel putin 100 de localnici. Potrivitorganizatorilor, blocajul s-ar fi petrecut din cauza suprasolicităriiinstalaţiei telegondolei, deoarece aceasta a fost pusă în funcţiune acum câtevazile şi nu au avut loc incidente. Conform unor surse locale, gondolele nu aufost testate cu oameni, ci cu saci de nisip de aproximativ 30 kg, greutateanefiind estimată corect de organizatorii inaugurării. Pentru a fi repusă înfuncţiune trebuie resetat întregul sistem al telegondolei şi nu se poate estimacât va dura această operaţiune. Până la repornirea telegondolei, Udrea a fost nevoită să rămână învârful muntelui, timp de aproximativ 20 de minute, neavând altă posibilitate săse întoarcă în oraş. Nu este prima dată când inaugurările Elenei Udrea au partede surprize neplăcute. Acum doi ani, la inaugurarea telegondolei din Sinaia, ElenaUdrea a rămas blocată timp de 2 ore în cabină.

Ministrul turismului Elena Udrea a inauguratvineri 4 februarie telegondola de la Pasul Vâlcan, investiţie realizată dinfondurile ministerului care a costat aproximativ 32.964.438 lei, fără TVA.

Telegondola se întinde pe o distanţă de 3.500de metri şi are 73 de gondole de culoare portocalie. Primarul Gheorghe Ile aconfirmat joi vizita ministrului Elena Udrea la inaugurarea telegondolei şisusţine că aceasta reprezintă o primă etapă în dezvoltarea staţiunii montanePasul Vâlcan, proiect ce include pârtii de schi, telescaune şi multe cabanecare se ridică la 28 de milioane de euro. Staţiunea Pasul Vâlcan este situatăla 7 kilometri de oraşul Vulcan, la o altitudine de 1.300 de metri, în MasivulVâlcan.

Primarul i-a rugat pe localnici să nu o huiduie pe Udrea

În urma evenimentelorde Ziua Unirii din Iaşi şi Focşani, unde preşedintele Traian Băsescu şireprezentanţii PDL au fost huiduiţi de mulţimea prezentă, primarul oraşuluiVulcan, Gheorghe Ile, i-a rugat pe cei care vor fi prezenţi astăzi lainaugurarea telegondolei să nu o huiduie pe Elena Udrea. "Sunt zvonuriconform cărora se încearcă de către PSD transformarea evenimentului de mâine,(azi, vineri) la care va participa ministrul Elena Udrea, într-o acţiune cutentă politică la care membrii de partid să protesteze împotriva miniştrilor PDL.Nici inaugurarea telegondolei din Pasul Vâlcan, nici o altă investiţie creatăîn folosul comunităţii, pentru creşterea nivelului de trai al locuitorilor nutrebuie însă umbrită prin manifestări politice de acest gen, care nu fac decâtrău comunităţii şi imaginii Văii Jiului. Pe această cale, facem un apel cătrelocuitorii municipiului Vulcan şi către locuitorii Văii Jiului să nu se lasemanipulaţi de anumiţi politiceni, care nu urmăresc decât anumite interesepolitice şi mai puţin interesul cetăţeanului", declara primarulmunicipiului Vulcan, Gheorghe Ile, citat de .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639236-12-31

Mai multe imagini:
Inaugurare cu probleme a telegondolei protocalii din Pasul Vâlcan
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image