2017-01-20 01:24

POLITICA


Încep negocierile pentru formarea noului Cabinet

 |  10:11
Încep negocierile pentru formarea noului Cabinet

Încep negocierile pentru noul Cabinet, dar şi în vederea elaborării programului de guvernare. Premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu a venit marţi, la Palatul Victoria, unde vor avea loc consultări cu partenerii din coaliţie.

Mihai Răzvan Ungureanu este  conştient de "impactul negativ" asupra administrării ţării al oricărei forme de provizorat, primul său obiectiv fiind formarea "cu celeritate" a Guvernului. "În acest sens, am în vedere discuţii cu partidele din coaliţie, în vederea elaborării programului de guvernare şi identificării formulei optime de Cabinet. Aceste discuţii vor începe mâine dimineaţă (marţi - n.r.). Întrevederi cu liderii opoziţiei - am în vedere informarea reciprocă relativ la intenţii şi obiective pe termen scurt şi mediu, identificarea temelor de interes naţional, acolo unde voinţa politică trebuie să se manifeste transpartinic, de la MCV, până la deciziile strategice ale UE sau NATO. Prioritatea mea esenţială este stabilitatea economică şi politică a României", a afirmat Ungureanu.

De asemenea, pentru o învestire rapidă a noului Executiv s-au pronunţat şi membrii coaliţiei de guvernământ.

"Obiectivul coaliţiei este ca până joi să avem un Guvern, dacă nu apare un accident. (...) Fiecare partid după întâlnirea cu premierul desemnat va proceda la propunerile pentru funcţiile ministeriale", a declarat, luni seară, Emil Boc.

UNPR susţine că 'formarea rapidă a noului Guvern este vitală pentru stabilitatea politică, echilibrele macroeconomice şi credibilitatea internaţională a României'. 'UNPR susţine introducerea în programul viitorului Guvern a proiectului privind taxarea marilor averi, o măsură progresistă de stânga necesară pentru a genera o distribuţie mai echitabilă a veniturilor în societate. Astfel, vom da un răspuns consistent oamenilor afectaţi mai puternic de măsurile de austeritate şi vom sprijini direct categoriile de populaţie vulnerabile în faţa crizei economice'', subliniază progresiştii într-un comunicat.

Introducerea în programul viitorului Guvern a proiectului privind taxarea marilor averi, ca măsură menită să genereze o distribuţie mai echitabilă a veniturilor în societate, este de asemenea afirmată de UNPR.

Progresiştii vor reprezenta, vor promova şi vor susţine, ''ca şi până acum, dimensiunea de centru-stânga a politicilor noului Executiv''. ''În acest context, măsura privind taxarea marilor averi ar trebui să fie prima lege adoptată de Parlament după învestirea noului Guvern'', se afirmă în documentul citat. 

PDL îşi doreşte păstrarea actualei structuri guvernamentale, dar cu schimbări în Executiv. 

Miniştrii care vor fi propuşi în noul Guvern ar putea fi audiaţi marţi şi miercuri în comisiile reunite ale Parlamentului. Birourile permanente ar trebui să se reunească pentru a stabili calendarul audierilor în comisiile parlamentare şi data la care ar trebui să aibă loc şedinţa reunită a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru învestirea noului Guvern, deşi liderii Opoziţiei au anunţat luni seara că vor continua boicotul parlamentar, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-25

TAGURI: Mihai_Răzvan_Ungureanu, negocieri, CabinetComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image