2017-01-19 21:08

POLITICA


Incertitudine totală cu privire la soarta sectoarelor Capitalei. Întrebările pentru referendumul din Bucureşti ar putea fi reformulate

 |  19:39
Incertitudine totală cu privire la soarta sectoarelor Capitalei. Întrebările pentru referendumul din Bucureşti ar putea fi reformulate

Numărulde întrebări pentru referendumul privind organizarea Capitalei, precum şiconţinutul acestora ar putea fi modificate azi, într-o şedinţă a ConsiliuluiGeneral al Municipiului Bucureşti (CGMB). Anunţul a fost făcut de primarulgeneral Sorin Oprescu după discuţiile cu şefii grupurilor din CGMB, care nu audus la nici un rezultat concret privind micşorarea numărului de întrebări şiconţinutul lor. În şedinţa de azi, partidele reprezentate în CGMB vor veni cupropuneri ce vor fi supuse la vot. Dacă propunerile nu vor fi aprobate,referendumul va avea cele şapte întrebări care au primit deja un vot favorabilîn CGMB. În plus, data de desfăşurare a referendumului stabilită iniţial pe 19 iunie s-a mutat pe 26iunie, însăşi aceastămodificare are însă nevoie de aprobarea CGMB.

Reamintim, cele şapte întrebări deja stabilite sunt:"Sunteți mulțumit de modul în care s-a dezvoltat Capitala?", "Vădoriți o Capitală cu 6 sectoare și 7 administrații?", "Vă doriți oCapitală cu 6 sectoare și o singură administrație?", "Sunteți mulțumițide curățenia în București?", "Vă doriți o arhitectură unitară pentrutot Bucureștiul?", "Sunteți de acord cu reducerea cheltuieliloraparatului din administrația Bucureștiului?" şi "Sunteți de acord caBucureștiul să fie condus de primarul general alături de CGMB?".

PDLinsistă ca rediscutarea întrebărilor să se facă în cursul săptămânii viitoare,mai exact miercuri sau joi. "Până marţi, ar putea fi încheiate discuţiilepe această temă cu societatea civilă, iar apoi se poate ţine şedinţa CGMB lacare să fie discutate propunerile", a declarat, joi, Călin Murg, consiliergeneral PDL şi preşedinte al şedinţelor CGMB.

AndreiChiliman, preşedintele PNL Bucureşti, aacuzat PDL și pe Elena Udrea că scopul lor este să elimine primarii de sectorprin adoptarea într-un mod “tâlhăresc” a legii Capitalei. Acesta spune că în acestscop deputaţii PDL, “slugile Elenei Udrea”, au depus la Parlament un set deamendamente la Legea administraţiei locale, privind administraţia publicălocală, care constituie de fapt esenţa legii Capitalei. “Ele cuprind eliminareaprimarilor de sector aleşi şi a consiliilor locale alese de la nivelulsectoarelor, înlocuirea cu viceprimari de sector desemnaţi de CGMB. Acesteamendamente cuprind centralizarea tuturor atribuţiilor doar la nivelul CGMB şiinstituirea unui singur buget centralizat, controlat tot de CGMB", a susţinutliberalul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
14 Mai 2011

Cu cine sa discute Sorin Oprescu?Cu domnii consilieri PDL,care au uitat ca sunt platiti din banii bucurestenilor,si care executa doar ordinele Elenei Udrea?Nu are cu cine!

Adauga un comentariu

Random image