2019-03-24 17:40


Întâlnirea Iohannis-Dăncilă de la Cotroceni s-a încheiat. Ce au DISCUTAT cei doi

 |  13:19
Întâlnirea Iohannis-Dăncilă de la Cotroceni s-a încheiat. Ce au DISCUTAT cei doi

Preşedintele Klaus Iohannis a primit-o miercuri, la ora 10.30, la Palatul Cotroceni, pe Viorica Dăncilă. Întâlnirea s-a terminat în nici măcar o oră, premierul părăsind locația să facă declaraţii jurnaliștilor prezenți. Ulterior, Guvernul a anunţat că în cadrul întâlnirii cei doi au discutat despre Președinția României la Consiliul Uniunii Europene.

“Azi, 18 iulie, Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Președintele Klaus Werner Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce privește stadiul pregătirii dosarelor și a temelor de interes, cât și referitor la aspectele tehnice, de infrastructură și program.

Au fost trecute în revistă prioritățile incluse în Programul de lucru al Președinției Române la Consiliul UE și s-a discutat pe marginea calendarului acțiunilor pe care Guvernul are în vedere să le organizeze în prima parte a anului viitor.

În context, a fost evidențiat obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre precum și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană.

Prim-ministrul a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România și le va asuma, în calitate de viitoare Președinție a Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore și a reafirmat angajamentul Guvernului de a contribui activ pe durata mandatului la identificarea unui consens, la luarea unor decizii importante cu privire la temele și dosarele aflate pe agendă, precum și nevoia de a asigura un răspuns adecvat la noile realități și provocări cărora Uniunea și statele membre trebuie să le facă față", se arată în comunicatul de presă de la Guvern.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-18

TAGURI: iohannis, dancila, discutie, cotroceni
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LIBERTATE
19 Iul 2018

cica presedentia ue si romania nu este in spatiul schengen.aloo iohannis dancila voi ce faceti?este tara asta in spatiul schengen?nu este.cica tara va la presedentia ue fara sa fie in schengen.adica la granita se opresc oamenii si masinile.tradatori de tara nenorociti.animale.tara condusa de talhari la presedentia ue.zero autostrazi in 2018.cnair condusa de un talhar.si cica se pregatesc pentru presedentia ue.la balamuc cu voi.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...