2018-12-19 13:42


Inteligenţa animalelor, folosită ca armă militară

 |  21:00
Inteligenţa animalelor, folosită ca armă militară

De peste 40 de ani, armatele din lume au folosit animalele pentru a aduna informaţii, a prinde terorişti şi pentru a duce războaie. În lumea puţin cunoscută a contraterorismului, Statele Unite şi câteva alte ţări au antrenat delfini şi lei de mare pentru a depista în mare mine şi scafandri, pentru a recupera torpile inactive şi pentru a testa diverse echipamente folosite în exerciţiile marinei militare.

Marina americană a ţinut secret acest program până în anii ’90. În prezent, în program sunt incluşi circa 75 de delfini din Pacific şi 35 de lei de mare californieni. În 72 de ore, aceste animale pot fi transportate pentru a-şi îndeplini misiunea oriunde în lume, cu un avion cargo C-130. Delfinii au avantajul de a fi înzestraţi cu un sonar natural care depistează ţintele mai bine decât orice instrument făcut de mâna omului, iar leii de mare sunt cunoscuţi pentru acuitatea vederii lor sub apă. Nu numai că aceste mamifere marine depistează obiecte precum mine şi aduc înapoi armatei americane echipamente de milioane de dolari, dar ele ajută şi la salvarea de vieţi omeneşti. Aceste animale sunt învăţate şi cum să intercepteze scafandri potenţial ostili. Acest tip de operaţiuni este practicat în întreaga lume de un număr limitat de forţe speciale. Germanii din Kampfschwimmers, unitatea Shayatet 13 din Israel şi U.S. Navy SEAL sunt considerate în general primele unităţi care se antrenează şi întreprind operaţiuni de contraterorism subacvatic.

 Programul are alocat un buget  anual de 20 de milioane de dolari. US Navy s-a confruntat cu teorii conspiraţioniste şi acuzaţii din partea apărătorilor drepturilor animalelor că le folosesc în operaţiuni de plasare a minelor şi atacuri şi a decis să permită treptat accesul public la program.

Roluri neobişnuite

Insectele Cyborg sunt în curs de dezvoltare în laboratoarele militare americane. Acestea vor avea în corp un implant cu comenzi electronice şi vor fi folosite pentru a colecta sau a transmite informaţii. Albinele sunt pregătite să recunoască ingredientele bombelor. Porumbeii au fost folosiţi  pentru a duce mesaje. Acum ei sunt utilizaţi pentru a susţine comunicaţiile, în cazul în care tehonologia modernă ar deveni inutilizabilă în timpul unui eventual război.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639255-12-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...