2017-01-23 00:36


INTERVIU. Mircea Ionescu-Quintus: ‘’Patriciu mi-ar fi spus dacă voia să-l schimbe pe Antonescu’’

 |  17:48
INTERVIU. Mircea Ionescu-Quintus: ‘’Patriciu mi-ar fi spus dacă voia să-l schimbe pe Antonescu’’
În ultima perioadă au fost puse în circulaţie unelezvonuri privind existenţa unui curent împotriva luiCrin Antonescu în interiorul PNL. Nu se poate discerneînsă dacă informaţia e reală sau a fost aruncată pentru a crea curentulrespectiv. Apropierea de PSD şi conducerea Alianţei printr-un protocol maiputernic decât statutul partidului au creat, inevitabil, şi nemulţumiri, pecare unii marginalizaţi ni le-au confirmat. Nu se confirmă însă existenţa uneiopoziţii secrete. Fostul preşedinte al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, membru alBiroului Politic Central, văzut ca o autoritate deasupra luptelor pentru putereîn partid, ne-a spus că poziţia în sondaje a lui Crin Antonescu creează maidegrabă entuziasm faţă de acesta. Seniorulliberal îl susţine, în prezent, pe actualul preşedintePNL.

Ce credeţi despre zvonurile privind existenţa unui curent împotriva lui CrinAntonescu în PNL?

Eu sunt permanent în mijlocul oamenilor şi cred că ei mi-ar fi spus mai întâi mie.Până acum, când apăreau astfel de curente, eu le ştiam. Nu există în partid o asemeneaopinie, să nu mai zic de curent. Nu putem să ne luăm după anumite ziare. În presă, unii sunt plătiţi să laude, alţii să înjure. Nu spun că Antonescu e zeul zeilor şi e cel mai bun politician în momentul defaţă. Dar are o largă popularitate şi îşi vede de treaba lui. Poate mai puţin la Senat, dar în rest, treaba şi-o face. Nu am auzit nici un om care să fie nemulţumitde el.

Unul ar fi, totuşi, Dinu Patriciu...

Cunoscatitudinea lui şi ştiu că între ei nueste vorba de o adversitate, ci sunt cel mult nepotriviri. Dacă Dinu Patriciu ar fi avut un astfel de plan, cred că mi-ar fi spus întâimie. Oricum, dânsul este om de afaceri şi de când se ocupă maimult de economie şi finanţe nu mai cunoaşte viaţapartidului decât din afară. Îşi exprimă doar anumite păreri ca editorialist.

Dar despre nemulţumiri legate de funcţionarea USL aţi auzit?

Cunosc bine şi această USL şiştiu că nu toţi fruntaşii din ambele partide au fost întru totul de acord cu formarea lui. Dar a fost un act de legitimă apărare a democraţiei şi a fiinţei statului nostru. De ce să spunem că s-au pesedizat liberalii? De ce să nu zicem că s-a liberalizat PSD?Această alianţă a fost o soluţie democratică, soluţie care să ne scape de o guvernarecare ne cufundă în fiecare zi.

Dar dacă rezultatul acestui compromis va fi un 49% în alegeri?

Ferească Dumnezeu! Deocamdată, primele vor fi alegerile locale, care se pare că vor fi tot pe structura vechilor judeţe. Acolo, PDL va pierde, iar scorul USL va fi în jur de 60%.

Dacă ar exista, totuşi, un curent contrar, vi se pare că mai ar mai fi timp pentru schimbarea conducerii PNL până la alegeri?

Dar nu se pune o asemenea problemă. Doar n-am înnebunit, când avem un lider de o asemenea popularitate! Sunt alţii nebuni, mai sus de noi. Cineva spunea, chiar de curând: „Nu mai avem nevoie să îl împingem peCrin în sus. Important acum este ca noi, partidul, să nu îl frânăm.” S-a spusasta la o şedinţă cu 700-1.000 de oameni dintr-un judeţ. Aşa se vorbeşte în PNLdespre Crin Antonescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-04

Mai multe imagini:
INTERVIU. Mircea Ionescu-Quintus: ‘’Patriciu mi-ar fi spus dacă voia să-l schimbe pe Antonescu’’
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image