2017-01-20 16:03

POLITICA


“Intrarea Greciei în faliment, aproape sigură”

 |  17:16
“Intrarea Greciei în faliment, aproape sigură”
IntrareaGreciei în faliment este aproape sigură, iar acest fapt ar conduce economia SUAîntr-o nouă recesiune, a declarat fostul preşedinte al Rezervei Federale a SUA,Alan Greenspan. "Este extrem de puţin probabil ca sistemul politic să funcţioneze"astfel încât să rezolve criza din Grecia, iar şansele ca ţara să intre îndefault sunt "atât de mari încât aproape că se impune să admiţi că nuexistă cale de scăpare” a adăgat cel care a condus FED din 1987 până în 2006 într-un interviu pentru Bloomberg la New York.

Pe de altă parte, vorvind de situaţia din SUA, Greenspana mai afirmat că impasul din Congres privind plafonul datoriei de stat a SUAdevine "oribil de periculos", în condiţiile în care congresmeniiamericani nu au ajuns la un compromis astfel încât să aprobe creştereaplafonului de îndatorare până pe 2 august, pentru a evita intrarea ţării îndefault. Datele economice prezentate vineri în SUA arată scăderea încrederii înrevenirea economică în rândul populaţiei şi sectorului privat, iar şomajul semenţine peste 9%.

Greenspan, numit preşedinte al FED de căre preşedintelerepublican Ronald Regan, a fost cosnsiderat “ cel mai mare bancher central carea trăit vreodată”. Cu toate acestea, el a fost învinovăţit că ar fi arhitectulcrizei financiare din perioada 2007-2009 din SUA pentru că a patronat modificărilelegislative care au redus puternic reglementarea sistemului bancar şi a menţinutdobânzile la niveluri foarte joase pentru a încuraja creditarea la scară largă. După încheierea perioadei FED, Greenspana înfiinţat firma de consultanţă Greenspan Associates, devenind consilierpentru Deutsche Bank, Pacific Investment Management Co. şi Pauslon & Co.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image