2016-12-03 13:45

POLITICA


Investitorii privaţi nu sunt atraşi de FESF

 |  14:50
Investitorii privaţi nu sunt atraşi de FESF

Investitorii privaţi sunt reticenţi cu privire la Fondul European de Stabilitate Financiară (FESF) şi cer garanţii suplimentare, a declarat ministrul german de finanţe, Wolfgang Schaeuble.

Directorul FESF, Klaus Regling, a precizat la rândul său că „găsirea de investitori privaţi a devenit mai dificilă pentru că aceştia cer garanţii sporite”, scrie Agerpres. Schaeuble a precizat că acest lucru „nu înseamnă că fondul nu mai are mijloace”, deoarece „a lansat cu succes o emisiune de obligaţiuni săptămâna trecută, dar acest lucru arată incertitudinea care domneşte în rândul investitorilor în ce priveşte investiţiile în zona euro”.

În acest sens, ministrul german a precizat că este „esenţial să punem în aplicare ce am decis”. Potrivit acestuia, dacă angajamentele asumate vor fi respectate, „toate mecanismele de salvare pe care le-am creat vor fi suficiente”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-17

TAGURI: investitori, investitori FESF, fond salvare euro, ministru finante, ministru finante GermaniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ministrul Economiei despre planul de strângere a acțiunilor la companiile de stat într-un fond Ideea înființării unui fond suveran care să strângă acțiunile companiilor de stat este... 20 Noi 2016 | (1)
Cererea de urmărire penală a foștilor miniștri Nica, Țicău, Athanasiu, transmisă ministrului Justiției Administraţia Prezidenţială a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, că președintele... 29 Noi 2016 | (0)