2016-10-24 17:20

POLITICA


Investitorii privaţi nu sunt atraşi de FESF

 |  14:50
Investitorii privaţi nu sunt atraşi de FESF

Investitorii privaţi sunt reticenţi cu privire la Fondul European de Stabilitate Financiară (FESF) şi cer garanţii suplimentare, a declarat ministrul german de finanţe, Wolfgang Schaeuble.

Directorul FESF, Klaus Regling, a precizat la rândul său că „găsirea de investitori privaţi a devenit mai dificilă pentru că aceştia cer garanţii sporite”, scrie Agerpres. Schaeuble a precizat că acest lucru „nu înseamnă că fondul nu mai are mijloace”, deoarece „a lansat cu succes o emisiune de obligaţiuni săptămâna trecută, dar acest lucru arată incertitudinea care domneşte în rândul investitorilor în ce priveşte investiţiile în zona euro”.

În acest sens, ministrul german a precizat că este „esenţial să punem în aplicare ce am decis”. Potrivit acestuia, dacă angajamentele asumate vor fi respectate, „toate mecanismele de salvare pe care le-am creat vor fi suficiente”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-17

TAGURI: investitori, investitori FESF, fond salvare euro, ministru finante, ministru finante GermaniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Directori din Ministerul de Finanţe şi ANAF, urmăriți penal într-un dosar de evaziune DNA a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că mai mulți directori, la data faptelor,... 21 Oct 2016 | (1)
Ministrul Borc își pune cenușă în cap în scandalul târgului de la Paris Prezența României la târgurile internaționale este în general slabă, o prezență care nu are... Acum 22 ore | (2)