2018-12-17 09:32


Ioan Chelaru: În cazul lui Dan Şova ar trebui reluat votul în plen pentru încuviinţarea cererii DNA de reţinere şi arestare preventivă

 |  15:13
Ioan Chelaru: În cazul lui Dan Şova ar trebui reluat votul în plen pentru încuviinţarea cererii DNA de reţinere şi arestare preventivă

Vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru (PSD) a declarat, luni, că în cazul lui Dan Şova ar trebui reluat votul în plen, după ce CCR a declarat neconstituţională întreaga procedură când, în urma votului, nu a fost emisă o hotărâre de respingere a solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a senatorului.

Fiind întrebat care este calea de urmat în cazul Dan Şova, după decizia Curţii Constituţionale, Ioan Chelaru a spus că, după ce Senatul va primi, oficial, hotărârea CC, se va stabili "calea de urmat" în prima şedinţă a Biroului Permanent.

"Cred că drumul de urmat este dezbatere în Comisia juridică, stabilirea unei hotărâri şi în săptămâna următoare, după o şedinţă în plen a Senatului, probabil un nou vot", a completat vicepreşedintele Senatului.

Ioan Chelaru a mai spus că aceia care vorbesc de o reintepretare a votului "fie nu cunosc, fie sunt de rea-credinţă".

"Am văzut puncte de vedere care vorbesc de reinterpretare. Atât timp cât Curtea Constituţională a declarat neconstituţională întreaga hotărâre asta înseamnă că şi votul este neconstituţional, deci toată procedura, şi atunci va trebui să refacem procedura completă. De-asta am spus că nu se pune problema reinterpretării. Cine vorbeşte în aceşti termeni, sau nu cunoaşte sau este de rea- credinţă", a afirmat Ioan Chelaru.

Chestionat de ce nu se poate reinterpreta, în condiţiile în care votul nu a fost viciat, Ioan Chelaru a spus: "Dacă CCR a spus că este o problemă cu hotărârea, care este dată, în principiu, în baza unor acte normative care au fost declarate în urmă cu 10 ani sau 7 ani neconstituţionale, dar care n-au fost modificate, în aceste condiţii toată procedura care s-a desfăşurat în ziua respectivă este neconstituţională şi va trebui refăcută. Şi ceea ce cred că se va întâmpla. Nu ştiu, o să vedem, nu eu hotărăsc, eu v-am spus un punct de vedere".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-11

TAGURI: ioan, chelaru, caz, dan, sova, trebuie, reia, vot, plen, incuviintare, cerere, dna, retinere, arestare, preventiva
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...