2018-12-14 19:13


Ioan Oltean: Sunt pregătit să le dovedesc deputaţilor că nu se impune arestarea mea

 |  12:59
Ioan Oltean: Sunt pregătit să le dovedesc deputaţilor că nu se impune arestarea mea

Deputatul PNL Ioan Oltean a declarat, miercuri, că a venit în plenul Camerei pregătit să le dovedească deputaţilor că ”nu se impune" arestarea sa. DNA a cerut aviz pentru arestarea preventivă a sa, el fiind acuzat de fapte de corupţie.

"Sunt acuzat (...) ca fiind autorul a două infracţiuni: trafic de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu. Acuzaţia ce mi se aduce fiind formulată în exclusivitate în temeiul a două declaraţii ale unui preot aflat în executarea unei pedepse, prima din aprilie 2014, a doua din noiembrie 2015, declaraţii care se contrazic flagrant între ele şi care nu sunt confirmate de nicio altă probă. Dacă o acuzaţie împotriva oricărei persoane poate fi susţinută pe declaraţiile unui denunţător aflat în stare de deţinere şi care îşi cumpără probabil libertatea sau o parte a libertăţii prin acele denunţuri josnice, atunci oricine poate deveni victima unui astfel de acuzator", a precizat Ioan Oltean, într-un comunicat remis înaintea şedinţei Camerei Deputaţilor care decide asupra ridicării imunităţii sale parlamentare.

Deputatul PNL a mai afirmat că nu a fost niciodată în localitatea Chitila, nu a fost la biserica din Chitila, nu s-a întâlnit cu Rotaru Mihai şi nu a luat nicio sumă de bani de la acesta.

"Cererea parchetului de a se încuviinţa de către Parlament arestarea preventivă este, în raport de poziţia adoptată de mine şi de cerinţele pe care legea le impune pentru a se putea dispune o astfel de măsură, lipsită de orice justificare. Urmărirea penală a început şi s-a derulat fără piedici determinate de starea mea de libertate, iar eu nu am cum să influenţez nicicum mersul anchetei. Asigur pe toată lumea de dorinţa mea de a contribui la stabilirea adevărului şi finalizarea grabnică a cercetărilor. Sunt, de asemenea, convins şi asigur, de asemenea, pe toată lumea, că arestarea preventivă care trebuie să fie întotdeauna o măsură excepţională şi care să nu se transforme în condamnare anticipată, nu foloseşte nici cauzei, nici ideii de justiţie, nici adevărului", a subliniat deputatul Ioan Oltean. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-09

TAGURI: ioan oltean, pregatit, dovedeste, deputat, nu, impune, arestare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...