2019-03-24 17:35


IOHANNIS a promulgat modificările la LEGEA 304 privind organizarea judiciară

 |  16:29
IOHANNIS a promulgat modificările la LEGEA 304 privind organizarea judiciară

Şeful statului a anunţat, joi, că, din cauză că a epuizat toate căile de atac, a fost nevoit să promulge modificările la legea 304 din 2004 privind organizarea judiciară. Şeful statului a precizat că va sesiza Curtea Constituţională referitor la modificările aduse legii 303 din anul 2004 privind statutul procurorilor şi judecătorilor, citeaza Mediafax.

- Tema o reprezintă legile Justiţiei care au devenit cel mai dezbătut subiect public de când PSD a venit la Guvernare, ceea ce spune totul despre priorităţile acestui partid.

- Suntem într-o situaţie delicată din cauza modului în care Coaliţa a ştiut să legifereze într-un mod lipsit de transparenţă.

- Au legiferat cum au dorit. Calitatea este proastă, iar rezultatul e foarte îngrijorător

- Am reuşit până acum să ferim legile justiţiei de cele mai nocive modificări. Legile adoptate au fost supuse controlului constituţional. CCR a găsit în 4 ocazii diferite neconcordanţe.

- Asupra acestor legi s-a pronunţat şi Comisia de la Veneţia. Arată fără echivoc că modificările afectează independenţa sistemului de Justiţie

- Un singur exemplu grăitor: Comisia spune că ansamblul modificărilor afectează independenţa procurorilor şi judecătorilor. Aşa ceva în România nu trebuie să se întâmple.

- Legile Justiţiei trebuie revizuite urgent în Parlament. România este membru cu drepturi depline în UE, dar din acest statut derivă şi obligaţii, inclusiv funcţionarea justiţiei. Este imposibil să construim un sistem de Justiţie care contravine normelor europene, care ignoră valorile Europene. O nesocotire a concluziilor Comisiei de la Veneţia ar echivala cu o îndepărtate de facto de la normele europene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-19

TAGURI: iohannis, legea 304, organizarea juridica
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
19 Iul 2018

Sa mori tu ca ne indepartam de legile europene ??? In timpul tau liber ( cand nu esti in excursii sau la sibiu) pune mana si citeste...rar si pe îndelete ca sa poti intelege...chiar si legile americane unde este mama democratiei
ANONIM
19 Iul 2018

Hai mobilizează #.....puneți slugile( SICĂ mandolina) sa urle....ca ai luat.o in mana....preliminariile comisiei de la veneția sunt doar recomandări....NU OBLIGATIVITATE....kapisci !!!!
KEN OLUMINDE
19 Iul 2018

Nabídka úvěru Ocean Finance s úrokovou sazbou 3% platí nyní. Ochotný podnik do výdělečné činnosti s vámi také ochotný s vámi jednat v důvěře a důvěře. Mám zájem investovat do lukrativní, vypočítané životaschopné firmy, ať už prostřednictvím partnerství nebo jako finančník v hotovosti, pevné úroky, akcie nebo majetek. Vítám jakýkoli ziskový obchodní plán / návrh. Chcete-li pokračovat v investicích, kontaktujte mě prostřednictvím mého e-mailu: oceanfinance113@gmail.com
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...