2019-03-24 03:08


Iohannis a REVOCAT-O pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea DNA

 |  10:27
Iohannis a REVOCAT-O pe Laura Codruţa Kovesi de la conducerea DNA

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

În declaraţia făcută la Cotroceni în care a anunţat revocarea şefei DNA, purtătorul de cuvânt al preşedintelui a spus că preşedintele Klaus Iohannis subliniază că România este şi trebuie să rămână un stat de drept, iar statul de drept se manifestă zi de zi, prin decizia fiecărui cetăţean de a respecta Constituţia şi legile ţării.

Dobovolschi a citat din decizia Curţii Constituţionale în care se precizează că preşedintele urmează să semneze decretul de revocare a şefei DNA.

 

Prezentăm integral declaraţia purtătorului de cuvânt al preşedintelui Iohannis:

”Bună ziua!

Vă mulţumesc pentru participarea la această declaraţie de presă.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, consideră că România nu poate face paşi înapoi de la statutul de ţară în care domneşte legea şi în care supremaţia Constituţiei este respectată. În România, lupta împotriva corupţiei nu trebuie să fie diminuată ori blocată în niciun fel. Dimpotrivă, trebuie să continue. Niciuna dintre instituţiile implicate în lupta împotriva corupţiei  nu trebuie să fie supusă presiunilor sau încercărilor de decredibilizare.

Preşedintele Klaus Iohannis subliniază că România este şi trebuie să rămână un stat de drept. Statul de drept, ca şi democraţia autentică, se manifestă zi de zi, prin decizia şi alegerea fiecărui cetăţean de a respecta, mai presus de orice, Constituţia şi legile acestei ţări. O abatere de la acest principiu ar însemna, de fapt, o lovitură şi o diminuare a statului de drept.

Într-un stat de drept, hotărârile Curţii Constituţionale trebuie, toate, respectate. Tocmai de aceea, judecătorilor constituţionali le revine responsabilitatea uriaşă ca, în asigurarea supremaţiei Constituţiei, să nu se îndepărteze de la spiritul acesteia, care se fundamentează pe tradiţiile democratice ale poporului român şi pe idealurile Revoluţiei din Decembrie 1989.

Însă, hotărârile Curţii Constituţionale trebuie respectate şi aplicate nu numai de către Preşedintele României, ci şi de majoritatea politică, o majoritate care decide modificări legislative cu impact major asupra statului de drept.

Prin Decizia nr. 358/2018 Curtea Constituţională a decis, şi citez aici: Preşedintele României urmează să emită decretul de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, doamna Laura Codruţa Kövesi.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a afirmat constat, că respectă Constituţia şi legile ţării şi a acţionat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei Curţii Constituţionale nr. 358/2018, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis,  a semnat, astăzi, decretul de revocare  a doamnei Laura Codruţa Kövesi din funcţia de  procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, subliniază că lupta împotriva corupţiei nu trebuie, în niciun caz, abandonată sau încetinită. Corupţia afectează viaţa fiecărui cetăţean şi dezvoltarea României. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau de grup, iar deturnarea resurselor publice şi blocarea luptei anticorupţie se traduce prin lipsa de spitale, şcoli, autostrăzi, administraţie publică eficientă.

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, atrage atenţia că, indiferent de numele procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, această instituţie are obligaţia să-şi continue activitatea în mod profesionist, la cel mai înalt nivel de performanţă.

Vă mulţumesc foarte mult” 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-09

TAGURI: iohannis, raport, tudorel toader, dna, laura codruta kovesi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
09 Iul 2018

CATA NESIMTIRE ...NU ARE NICI MACAR BUNUL SIMT SA IASA SA ANUNTE ....ESTE FŰRER...A STAT CA VITELUL LA POARTA NOUA( a citit)... APOI A RUMEGAT CA BOUL ( a analizat/ gandit) SI IN FINAL( dupa o luna!!!)A EXECUTAT CE TREBUIA EXECUTAT DE O LUNA .....IMI ESTE LEHAMITE DE UN ASA ZIS PRESEDINTE ECHIDISTANT....BLEAHHHHH
ANONIM
09 Iul 2018

Opinați că abuzarea activitții procurorilor de către poiticieni și de către personajele de la CCR ,care probabil nu ar putea fi numiți judecători, nu va rămâne nesancționată ?
@ ANONIM
09 Iul 2018

Răzbunarea este arma proștilor....asa ca ne asteptam la orice de la cei 2 STERPI ai națiuni...palmierul si plagiatoarea .....BLEAHHHH....NISTE NIMICURI ALE SOCIETĂȚII
NEGRO
09 Iul 2018

E o zi trista pentru ceea ce am dori sa fie reinvierea justitiei. O indarjire de peste un an si jumatate a coalitiei hotilor, un succes pasager in coruperea Curtii Constitutionale cu ecouri cumplite in justitia si presa internationala, dar si un sanatos indemn al tuturor romanilor care gandesc si faptuiesc pe aceste plaiur,i sa se ridice fara frica impotriva castei salbatice a coruptiei generalizate. Cum oamenii justitiei nu reactioneaza, sau o fac cu parcimonie, motivele sunt cunoscute, unii o duc mult mai bine intr-un stat corupt, mafiot, romanii adevarati trebuie sa iasa din letargie, macar aacum, in al 24-lea ceas. Suboamenii lui Dragnea si Tariceanu fac totul sa submineze Tara, sa ingenuncheze poporul civilizat sau sa-i zdrobeasca pe cei cu aspiratii spre libertate. Acum este momentul! Daca asistam pasiv la actiunile lor concertate pe justitie, dar sa nu uitam de legea of-shorurilor si multe alte croieli din subordinea autorilor crimelor economice internationale, in dauna Romaniei pentru a-si scapa ei insisi pielea, atunci nu se mai poate face nimic. E in joc Tara, unitatea ei si rolul creator in concertul tarilor civilizate din UE. Daca ii acceptam pe acestia devenim responsabili impreuna cu ei la dezastrul national, inceput de inaintasii lor, imediat dupa decembrie 1989. Daca nu, sa le aratam ca Romania nu este o Tara nelocuita, fief al hotilor PSD-ALDE. Chiar daca au obtinut o mica victorie, sa le aratam ca razboiul adevarat il vor pierde. Incercarea de a ne intoarce la barbaria oligarhiei rosii nu le va fi propice! Asa sa na ajute Dumnezeu!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...