2018-11-14 09:24


Iohannis AMENINȚĂ Legile Justiției: ”Nu va rămâne așa”

 |  17:01
Iohannis AMENINȚĂ Legile Justiției: ”Nu va rămâne așa”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, referindu-se la modificările aduse legilor justiției în comisia specială condusă de Florin Iordache (PSD), că „este o încercare nepotrivită” și a lăsat a se înțelege că situția se va schimba.

Șeful statului a fost întrebat de jurnaliști despre modificările aduse joi de Comisia Iordache Statutului judecătorilor și procurorilor, modificări potrivit cărora președintele României își pierde dreptul de a refuza, o dată și motivat, numirea unor magistrați.

„Este o încercare nepotrivită şi nu va rămâne aşa”, a declarat președintele Iohannis, aflat la Bruxelles.

Întrebat ce va face, Klaus Iohannis a precizat: „Am de gând să fac tot ce poate să facă preşedintele într-un parcurs legislativ prevăzut în Constituţie”.

Modificările operate joi la Statutul judecătorilor și procurorilor au fost criticate și de procurorul general, Augustin Lazăr. „Oricine forţează modificarea ordinii de drept prin care noi am intrat în UE forţează bunul simţ şi bunul simţ juridic. (...) În raportul MCV se cere ca sistemul de numire a procurorilor de rang înalt să fie robust, să fie similar numirii președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru ca justiția să rămână independentă. Altfel, facem experimente care nu-și găsesc nicio explicație”, a declarat Lazăr.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-24

TAGURI: iohannis, legile justitiei, augustin lazar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HALCEANU MIRCEA
24 Noi 2017

Pe cine prostesti sefule Ne crezi naivi?Dumneata vrei sa dictezi in continuare Dumneata care esti componentul statului paralel vrei sa continui asa cu ridicarea opozitiei de pe strada si corcolirea hotilor dumitale ,cu dosirea si tergiversarea dosarelor acolitilor dumitale,asa i?Da ti seama ca exista ac de cojocul dumitale Sef de stat mafiot ce esti!
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
24 Noi 2017

duminica toata lumea in strada.....MAFIA LA PUSCARIE...GAME OVER
ROMANI !
25 Noi 2017

Actualul sef de stat paralel lupta contra tarii Hai sa l demitem prin referendum !Iata componenta acestui stat paralel : iohannis macovei kovesi si trapadusii ;
ANONIM
27 Noi 2017

Ziceți ceva și de stațiile de tramvai din capitală cu peroane înguste lipsite de balustrade de protecție!https://petitieonline.net/petitie/66226148.https://petitieonline.net/petitie/22226144.Semnați,oameni buni!Bulevardul Basarabia are nevoie de linie de tramvai modernizată!Să ne unim în rugăciune pentru Gabriela Firea să reușească să aducă Metrorex în subordinea municipalității!
Random imageUltimele stiri


loading...