2019-04-26 03:20


Iohannis anunţă creşterea prezenţei militare SUA în România şi cheltuieli mai mari pentru apărare în zonă

 |  17:16
Iohannis anunţă creşterea prezenţei militare SUA în România şi cheltuieli mai mari pentru apărare în zonă

Preşedintele Klaus Iohannis salută angajamentul ferm al Statelor Unite ale Americii pentru securitatea şi apărarea europeană, reflectat în bugetul alocat Apărării, aprobat recent de Congresul SUA, anunţă Administraţia Prezidenţială într-un comunicat. Bugetul prevede alocări de 12,9 miliarde de dolari pentru sistemul de apărare antirachetă.

Bugetul prevede o majorare importantă a cheltuielilor destinate Iniţiativei de Descurajare Europeană - European Deterrence Initiative, pentru anul 2019 fiind prevăzute 6,5 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o creştere cu 1,7 miliarde de dolari faţă de anul 2018, potrivit comunicatului.

De asemenea, pentru sistemul de apărare antirachetă sunt prevăzute alocări bugetare de 12,9 miliarde de dolari, sume care vor fi destinate inclusiv pentru sprijinirea şi operarea facilităţii defensive Aegis Ashore din România, ca parte a sistemului NATO de apărare împotriva rachetelor balistice.

Administraţia Prezidenţială precizează că principalele linii de efort ale SUA în regiune vor viza şi ţara noastră, sens în care se prefigurează: creşterea prezenţei militare americane în regiune, participarea la exerciţii şi instruirea în comun cu aliaţii şi partenerii, îmbunătăţirea infrastructurii pentru creşterea operativităţii, precum şi pre-poziţionarea de echipamente.

"Preşedintele Klaus Iohannis reiterează hotărârea României de a-şi îndeplini în continuare angajamentele asumate în plan bilateral şi la nivel aliat, atât în ceea ce priveşte bugetul alocat Apărării, cât şi contribuţia naţională la misiunile şi operaţiile NATO, conform deciziilor adoptate la Summiturile din Ţara Galilor, de la Varşovia şi, cel mai recent, de la Bruxelles", se precizează în comunicatul citat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-03

TAGURI: klaus iohannis, americani, prezenta militara, cheltuieli aparare,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
03 Aug 2018

Cine l.a mandatat să mărească cheltuielile militare peste 2% din buget........acest sterp face ce vrea el ????
ANONIM
03 Aug 2018

SIGUR MAI HRANIM SI NISTE LOSERI AMERICANI CARE NU DAU DOI BANI PE NOI
ANONIM
04 Aug 2018

PARDON . INTRO EXPEDITIE LA POLUL NORD , AU TRIMIS SI HRANIT OAMENI CU CONSERVE DE FASOLE UMPLUTE CU RUMEGUS . SI UITE ASA NEA TRADAT CA PE NISTE SCLAVI 50 ANI . ACUM SA DEA DESPAGUBIRI DE TRADAREA MISELEASCA DE ATUNCI . SA DEA BANI FURATI DE BEHTEL . II APROVIZIONEAZA CU MINCARE UN TIGAN DE A LUI STANESCU SI IORDACHE . IAR CARNEA O IA DE LA NISTE ARABI FINI A LUI IORDACHE , CU PILE LA FIULERUL DE TELEOMAN .
Random imageUltimele stiri


STARBAG