2019-03-25 14:35


Iohannis, AVERTISMENT pentru PSD: ”Faceți legi pentru România, nu pentru a scăpa un lider de închisoare”

 |  19:48
Iohannis, AVERTISMENT pentru PSD: ”Faceți legi pentru România, nu pentru a scăpa un lider de închisoare”

Președintele Klaus Iohannis a lansat un atac extrem de dur la adresa PSD și ALDE, cele două partide care, de mai bine de un an și jumătate, forțează modificarea Legilor Justiției și a Codurilor Penale de o manieră care pune în grav pericol independența Justiției.

Șeful Statului le-a atras atenția parlamentarilor celor două partide că au fost aleși de români pentru a legifera în beneficiul românilor și al României, în niciun caz pentru a-și scăpa liderul de închisoare. Iohannis a făcut astfel aluzie la Liviu Dragnea, condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. Deloc întâmplător, numeroase modificări aduse de PSD și ALDE Legilor Justiției și Codurilor Penale îl scapă pe Dragnea, dar și pe alți membri ai celor două partide, de răspundere în fața legii.

Tocmai în acest context, Klaus Iohannis le-a reamintit parlamentarilor PSD și ALDE de loialitate, un principiu pe care ar trebui să-l exercite față de români, cei care i-au și votat, nu față de liderii politici cu dosare penale.

”Pe de altă parte, țin să atrag atenția parlamentarilor care fac parte din actuala majoritate că loialitatea lor trebuie să fie față de alegători, față de alegătorii care i-au trimis în Parlament să facă legi bune pentru România și pentru români.

Loialitatea parlamentarilor trebuie să fie față de români, care își doresc să rămână în Uniunea Europeană, care își doresc ca România să rămână o țară respectată în lume și care își doresc să fie reprezentați în mod demn de Parlamentul României și de parlamentarii noștri.

Nu trebuie să devenim un exemplu negativ în Europa făcând legi pentru ca anumiți conducători politici să scape de dosare!

Nici un politician nu poate și nu trebuie să tranzacționeze în propriul lui folos renunțarea la principiile pe care s-a construit, pe care s-a constituit, România democratică după revoluția din '89.

Nici un decident politic – atenție, nici un decident politic! - nu are mandat de la români să facă așa ceva!

Faptul că cineva sau un partid a fost ales să conducă înseamnă că a fost ales să conducă pentru România, pentru români, și nu pentru a scăpa un lider politic de închisoare.

În România standardul legislativ nu poate să fie dosarul penal al unui lider sau al altuia! În România standardul în materie de legiferare trebuie să redevină respectul pentru normele de drept intern, european și internațional, și în primul rând trebuie să se revină la respectul pentru Constituție”, a declarat Klaus Iohannis.

”Timp de un an și jumătate, prin implicarea exemplară a românilor, care au ieșit în stradă și au spus cu voce tare că așa nu este bine, prin eforturile opoziției și prin efortul meu, al Președintelui, am reușit până acum să ferim legile justiției de cele mai nocive modificări”, a mai declarat președintele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-19

TAGURI: iohannis, atac, psd, legi, legile justitiei, codurile penale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


KEN OLUMINDE
19 Iul 2018

Nabídka úvěru Ocean Finance s úrokovou sazbou 3% platí nyní. Ochotný podnik do výdělečné činnosti s vámi také ochotný s vámi jednat v důvěře a důvěře. Mám zájem investovat do lukrativní, vypočítané životaschopné firmy, ať už prostřednictvím partnerství nebo jako finančník v hotovosti, pevné úroky, akcie nebo majetek. Vítám jakýkoli ziskový obchodní plán / návrh. Chcete-li pokračovat v investicích, kontaktujte mě prostřednictvím mého e-mailu: oceanfinance113@gmail.com
ANONIM
19 Iul 2018

Tu vorbesti PENALULE.....incompatibilitatea ti.a fost salvată de stanciu....si apoi drept mulțumire ai numit.o la ccr....ptr case ai apelat la toate si tot ai dat două inapoi....se vede cat de iubit esti....ai cohorte de spp.isti inainte si dupa tine...ti.a trebuit 32 de zile sa citesti o decizie CCR care spunea de îndată sa dai afara plagiatoarea .....si mai spui ca esti președinte....AI zis ca iti vei ridica imunitatea imediat ce vei ajunge....si ce ai facut ...ai uitat ...ghinion ...un gunoi asta esti ( vezi si încercarea grivco).
@ANONIM BOLNAV
19 Iul 2018

Parerea mea este ca faci parte din cloaca de borfasi care a jecmanit Romania 28 de ani si te zbati sa scapi cu amnisie si gratiere. Sa stii ciumat rosu si gunoi imputit ce esti ca oamenii cinstiti si onesti de la care ai furat si tu jegule NU DORM. CIUMA ROSIE VA FI STARPITA IAR DESEURILE CA TINE INCINERATE.
@@ ANONIM BOLNAV
19 Iul 2018

Aplici normele europene ptr incinerare.???.... si chiar daca faci aceasta incinerare sa stii ca palmierul sterp tot PENAL este....asa ca ALUPIGUS...
@JIGODIA ANONIM
20 Iul 2018

MORTII MATII DE ALIENAT MINTAL CE ESTI . PUPINCURIST AL CIUMEI ROSII . VREI UN OS DE ROS NENOROCITULE ?
ANONIM
20 Iul 2018

NU-I NIMIC MAI SCURSURILOR CA REINVIE CIUMA PORTOCALIE LA PUTERE IN FRUNTE CU SS-UL ACEASTA O SA VA PLACA DROGATILOR?
@@ JIGODIA ANONIM
20 Iul 2018

Onanistule.....eu de bine de rau a morti....deci înaintași...tu ce ai avortonule....doar pap in loc de creier.....ALUPIGUS....asa cum sti tu cel mai bine ....du-te la palmierul tau STERP...e adevarat ca sperma lui nu are niciun gust ???.... dacă vrei ceva erotic , vino sa ti.o trag in nară....si apoi sa imi sugi prin nări sperma...
ACROMEGALUL
26 Iul 2018

Are ochi de peste mort Este un omoi gigant cu fatoiul lungit de boala
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...