2019-03-19 10:13


Iohannis AVERTIZEAZĂ: ”Suntem într-un moment de COTITURĂ”

 |  21:48
Iohannis AVERTIZEAZĂ: ”Suntem într-un moment de COTITURĂ”

Președintele Klaus Iohannis a tras un semnal de alarmă în privința calității actului de educație din România și a spus că învățământul românesc se află ”într-un moment de cotitură”.

”Azi ne aflăm într-un moment de cotitură, românia s-a reintegrat, iar globalizarea ne obligă să oferim elevilor o pregătire comparabilă cu cea din ţările dezvoltate...avem nevoie din nou de spiritul lui Spiru Haret şi o susţinere puternică a şcolii din partea clasei politice. Direcţiile de reformă sunt clare, problemele cărora trebuie să le răspundă fiind vizibile în statistici şi numeroase rapoarte interne şi internaţionale” consideră Iohannis.

Aceste declarații au fost făcut la Palatul Cotroceni, unde șeful statului a decorat mai multe insitutții de învățământ, dar și a unor tineri ”promițători”.

Iohannis a spus că România trebuie să evite ”haosul legislativ sau reformele care se anulează reciproc la câțiva ani distanță”.

De asemenea, președintele a amintit și de ”exodul tinerilor talentați” - motiv pentru care cercetarea de vârf a specialiștilor  români se desfășoară în universități și institute din afara granițelor țării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-10

TAGURI: klaus iohannis, moment, cotitura, educatie, romania, invatamant
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
10 Ian 2018

Iar o da cotita... "avertizeaza"... Atata timp cat in scoli troneaza popimea, niciodata nu vei avea educatie, desi bisericile trebuie sa aiba dreptul sa detina propriile scoli, cu o programa ceva mai speciala, de acord...La fel, cu prea multe cadre suplinitoare, rezultatele nu pot excela, asa cum chiar si conditiile materiale -de acasa si ale scolii- influenteaza calitatea procesului si rezultatele...Ca mai apar cativa care ies mult din medie(talente native), este adevarat, asta se intampla si in tarile africane cele mai sarace, e o chestie absolut naturala (plus si minus variantele), insa pentru o tara care se vrea competitiva, educatia trebui sa urmeze modelul sud korean si finlandez, in care media si chiar majoritatea, da clasa-academic- la mai toate varfurile din orice colt al lumii...
PARPALA
11 Ian 2018

PAREREA MEA ESTE CA AR TREBUI SA V-A IMPLICATI MAI MULT D-LE PRESEDINTE , IN RICOSEUL POLITIC INCERCAT DE PSD . DIN UNIUNEA , EUROPEANA , TZARA ASTA FRUMOASA SI CU CEVA BOGATII RAMASE DUPA JAFUL FSNPSDRPSD ....NU SE V-A INDREPTA DIN NOU SPRE EURASIA CUM VREA DRAGNEA SI ACOLITII LUI . . ROMANIA NU V-A FI DIN NOU O COLONIE RUSEASCA . OPRITI LEGILE PROPUSE DE PSD , NU MAI ACCEPTATI TOT FELUL DE INCOMPETENTI CA MINISTRII .
CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
11 Ian 2018

ce atributii legale are presedintele In subiectul asta?degeaba vrea ceva sau altceva ca ministrul o sa zica NEXAM...totul depinde de legiferare adica parlament si de administratie adica govern Johannis este condamnat de situatie sa lucreze cu PSD..ca opozitia e varza De cand tot zic ca e timpul sa se creeeze o opozitie reala,un fel de alianta impotriva mafiotilor...dar PNL doarme,singurul care a zis ceva pe tema asta a fost Catarama
LEVST.
13 Ian 2018

Asurzitoarele taceri. Mai avem presedinte? de Ioana Ene Dogioiu, Senior editorSambata, 13 Ianuarie 2018, ora 07:04...Cand cu ursul impuscat la Sibiu, presedintele s-a grabit sa se declare stupefiat si a comentat pe larg evenimentul, desigur, absolut regretabil. Cand cu furtuna de la Timisoara, o nenorocire, desigur, dar totusi un accident, presedintele s-a grabit sa dea mesaje in care sa-si arate compasiunea si preocuparea. Acum, cand tara fierbe din cauza unui scandal cu membri CSAT si Politie, cu agresiuni sexuale si musamalizari, presedintele e complet absent..."____-------_____Sigur ca tara are pres-edinte, statele de plata nu mint...In Romania pres-edintia semiprezidentiala este o hahalera mai mare decat insasi persoana,intr-o asemenea formula(sau formula prezidentiala), seful statului are ceva de spus in orice imprejurare...In Romania, acesta este platit aiurea("Money for Nothing"-Dire Straits), mai mult, nu numai ca este un incurca-lume, este un sabotor pervers...
LEVST.
13 Ian 2018

iar perversitatea sa este depasita doar de lasitate, ii este o teribila teama ca daca s-ar da la pesedisti, etc., acestia l-ar suspenda si mai toate sanselee pentru realegere s-ar risipi in vant, iar asta nu ar putea suporta, sa nu castige si a doua oara, plus ca nici depunerile bancare nu ar mai exista, daca nu-si duce misiunea pana la cap, adica vanzarea cat mai aproape de complet, a Romaniei...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...