2019-02-17 07:50


Iohannis, către membrii Guvernului: Este o secundă înainte de ora 12.00 ca să mergem într-o pregătire rezonabilă pentru preşedinţia Consiliului UE

 |  12:54
Iohannis, către membrii Guvernului: Este o secundă înainte de ora 12.00 ca să mergem într-o pregătire rezonabilă pentru preşedinţia Consiliului UE

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus, miercuri, membrilor Guvernului prezenţi la ceremonia de învestitură a lui George Ciamba în funcţia de ministru delegat al Afacerilor Europene, că suntem cu ”o secundă înainte de ora 12.00” pentru a pregăti preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. ”Cred că încă se poate”, a spus Iohaniis, iar lui George Ciamba i-a urat succces în această activitate.

George Ciamba a depus, miercuri, de la ora 10.00, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură ca ministru delegat al Afacerilor Europene.

”Vă doresc să reuşiţi, împreună cu ceilalţi membrii din Guvern, să intrăm în linie dreaptă pentru pregătirile preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene. Vă doresc mult succes”, i-a spus preşedintelui lui George Ciamba.

Ulterior, şeful statului s-a îndreptat către membrii Guvernului prezenţi în sală, între care prmierul Viorica Dăncilă, şi a spus: ”Şi dumneavoastră vă doresc mult succes în acest sens. Este o secundă înainte de ora 12.00 ca să mergem într-o pregătire rezonabilă pentru preşedinţie şi cred că încă se poate”.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la reuniunea Asociaţiei Municipiilor din România, că ţara noastră nu este pregătită pentru a prelua preşedinţia Consiliului UE şi că Guvernul Dăncilă - Dragnea, pe care l-a numit un "accident al democraţiei", trebuie înlocuit.

Tot luni, premierul finalndez Juha Sipilä a exprimat disponibilitatea ţării sale de a prelua preşedinţia Consiliului UE având în vedere tensiunile de la Bucureşti, însă oficialii români au spus că România îşi poate asuma această sarcină, conform programului deja stabilit.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi seară, la Antena 3, că România este pregătită să preia preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, fiind făcute chiar pregăririle pentru Summit-ul care va avea loc în 2019 la Sibiu.

Tot marţi seară, Ministerul Afacerilor Externe a transmis că România este pregătită pentru preluarea, la 1 ianuarie 2019, a mandatului preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, iar pregătirile se desfăşoară conform calendarului. În plus, MAE susţine că exercitarea în bune condiţii a mandatului ”este un exerciţiu comun, care trebuie să aibă la bază un consens politic între toate instituţiile statului şi un dialog deschis şi onest”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-11-14

TAGURI: iohannis, guvern, presedintia consiliului ue, ue,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
14 Noi 2018

,,Accident al democratiei" ?!!! ..ma faci sa rad sas borfas cu 17 dosare penale si sef de grup infractional organizat Asta e democratia din capul tau de SASALAU dement Ai furat la greu ,stearpa si cu tine Unde s a mai vazut ca un sef de stat sa fie traficant de copii pentru organe Cati copii in afara de cei 4 de la Rasinari ai mai exportat dihanie Numai tu si nevasta stitiDar casele furate si trecute in proprietatea ta prin falsuri grosolane sunt in consens cu democratia ?Est adept al democratiei tale originale cu marsavii si hotii De asta agiti apele Ti e frica de niste legi adevarate care ti ar ingradi ,,dreptul '' la furat si la marsavii Siktir sasule hot !
@ ANONIM
14 Noi 2018

SUBSCRIU SI APLAUD...
ANONIM
14 Noi 2018

ROMANIA ARE NEVOIE DE CONDUCATORI ADEVARATI - ELITE SI NU DE NULITATI UMANE..........
ANONIM
18 Noi 2018

Tot,, bate hadaragul''scarba asta inchipuita SE crede mai presus Toata ziua tot tipa ca nu avem guvern bun dar guvernul tau a fost bun ,scarba puturoasa si mincinoasa Nu ti e rusine deloc, bai gloaba nebuna Ti a dat pas Therese Mayn pentru ca ii este scarba sa vorbeasca cu un specimen ca tine care ti hulest tara pe unde te duci Putoare dementa!Unde ai mai vazut ,pe cine ,sa si denigreze propria i tara Te droghezi si tu ,asa i Da e o moda la voi .Ventrilocul ,umbla drogat mereu la postul SRI
Random imageUltimele stiriSTARBAG
loading...