2019-05-22 18:01


Iohannis, despre ordonanţa pe Codul fiscal: Aruncă economia în haos, face viaţa românilor mai scumpă

 |  14:11
Iohannis, despre ordonanţa pe Codul fiscal: Aruncă economia în haos, face viaţa românilor mai scumpă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că ordonanţa de urgenţă pe Codul fiscal anunţată de ministrul Finanţelor nu are analiză de fundamentare, vine cu idei nemaiauzite, aruncă economia în haos şi a făcut apel la Guvern să se răzgândească, să pună în dezbatere, să facă o analiză şi să vină cu măsuri sustenabile.

”Cu toţii am aflat, probabil majoritatea cu surprindere, că Guvernul pregăteşte OUG pentru a introduce noi taxe şi impozite. Acest lucru mă duce cu gândul la o afirmaţie pe care a făcut-o dna prim-ministru în discursul inaugural din Parlament. Spunea: Ţineţi minte, nu vom introduce noi impozite şi taxe. A trecut nici un an şi introduce noi impozite şi taxe”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a precizat că ”această ordonanţă nu a fost discutată cu partenerii din mediul economic şi nici instituţional, nu are o analiză la fundamentare, vine cu idei nemaiauzite, aruncă în haos economia”.

”Ne aşteptăm ca totul să se scumpească - ăsta e rezultatul acestei OUG”, a mai spus şeful statului, arătând că este vorba de o ”taxă din lăcomia pesediştilor de a lua bani mai mulţi pe care îi vor gestiona cum consideră dumnealor, vor da peste cap toată economia şi bugetele tuturor românilor”.

Preşedintele Iohannis a spus că face apel la Guvern să se răzgândească, să pună în dezbatere, să facă o analiză şi să vină cu măsuri sustenabile.

”Fac apel la Guvern să se răzgândească în privinţa acestei ordonanţe, să o pună în discuţie, să o negocieze cu patronatele, cu sindicatele şi după o analiză profundă şi discuţii să revină cu o formă care este sustenabilă”, a spus preşedintele.

”Dacă PSD a anunţat acum câteva luni că nu va introduce noi impozite şi taxe şi acum la sfârşit an vine cu această ordonanţă (...) pentru a lua bani din economia privată, este clar că există o problemă cu bugetul. (...) Concluzia este: n-au bani, nu ştiu cum să facă rost de bani şi inventează pe picior tot felul de impozite şi taxe”, a mai declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a subliniat că această ordonanţă este ”un motiv serios de îngrijorare pentru toţi românii”, pentru că ”este o ordonanţă care va face viaţa românilor mai scumpă”.

Miercuri, BVB a deschis în scădere, cu un minus de peste 7%. Bursa a continuat să scadă, scăderea depăşind ulterior pragul de 10%.

Printre cele mai mari scăderi le înregistrau Oltchim, -14,89%, Banca Transilvania, -14,89%, BRD, -13,17%, Patria Bank, -13,10%, Alro, -10,03%, OMV Petrom, -9,22%.

Guvernul a anunţat, marţi, că va introduce, de la 1 ianuarie 2019, o ”taxă pe lăcomie” pe activele băncilor, acestea urmând să fie taxate diferenţiat, în funcţie de nivelul Robor la 3 şi la 6 luni şi speră să obţină suplimentar 3,6 miliarde de lei anul viitor.

Participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare, iar comisionul de retragere înainte de termen este de 2% din valoarea activelor cuvenite, a mai anunţat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Ministrul Finanţalor, Eugen Teodorovici, a anunţat, începând de la 1 ianuarie 2019, o plafonare preţului la gazele naturale la 68 lei/MWh, o măsură necesară pentru că, spune el, producătorii vând gazele naturale extrase la un preţ de trei ori mai mare decât preţul de producţie. Măsura se va aplica până în 28 februarie 2022, potrivit ministrului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-19

TAGURI: klaus iohannis, codul fiscal,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
19 Dec 2018

Guvernul va introduce o taxa pe lacomia bancilor straine care au luat pielea de pe romani ,si care transfera tot ce castiga la ei in tarile lor romanii ramanand sa plateasca huzurul lorStii cate miliarde de euro a imprumutat tara noadstra cu mana lui Basescu ?30miliarde de euro ,bani dati bancilor ausriece care ne au amenintat ca daca nu le dam ne falimenteaza economia Si li s a dat ASta in timpul guvernarii voastre de dreapta Acum JOHANUS tipa ,nu i place ca de ce impovaram bancile straine SIKTIR !
ROMA
19 Dec 2018

multinationalele si bancile sa actioneze corect in romania nu sa -si bata joc.preturi mai mari ca in berlin profituri externalizate,jaf la gaze curent benzina.
ANONIM
19 Dec 2018

Cred ca javră asta joacă pe bursa prin interpuși.....si acum a intrat in panica ....BAI ASTA.....TAXELE NU SUNT PE POPULATIE ...PE BANCI SI MULTINATIONALE ....iar tu esti SLUGA lor ....am sa raspund prin sloganul care iti place ....MUIE TOTALA ....ALUPIGUS
ANONIM
19 Dec 2018

Cred ca javră asta joacă pe bursa prin interpuși.....si acum a intrat in panica ....BAI ASTA.....TAXELE NU SUNT PE POPULATIE ...PE BANCI SI MULTINATIONALE ....iar tu esti SLUGA lor ....am sa raspund prin sloganul care iti place ....MUIE TOTALA ....ALUPIGUS
@ ANONIM ANALFABET
19 Dec 2018

Unde ai invatat gunoiule bolsevic economie ? La haznaua 3 care v-a distrus creerii ? Bancile nu pierd niciodata. Vor scumpi serviciile bancare iar guvernul falimentar al infractorului psihopat draknea se va imprumuta pentru pensii si salarii in continuare dar cu dobânzi si mai mari. Romania sub guvernare mafiota psd-alde a imprumutat in doi ani cat celelalte guverne inzece. Datoria externa a fost dusa de mafia psd-alde la 129 miliarde euro , bani pe care ii vor plati generatiile viitoare. Daca mai raman in acest stat esuat de analfabeti , puscariasi si incompetenti ai mafiei psd .
@.....ANALFABET
19 Dec 2018

Se pare ca ti.ai ales un nume corect ....analfabet....mai trebuia si avorton securist....se pare ca esti informat....asa o fi ....dar poti sa ne spui cat profit au facut austriecii cu banca ??? Prelucrarea lemnului Din pădurile noastre? Cu petrolul si gazele din pământul nostru ???....dar nazistii pe care i.a improprietarit.... Sterpul???.... mai vrei întrebări??? Crezi ca te vor lasa serviciile sa dai un raspuns cinstit ??? Cu siguranta nu....si atunci am sa iti urez ( cf vorbelor sterpului....) MUIE MULTA....PTR TOATE SARBATORILE DE IARNA ....ALUPIGUS AVORTONULE
Random imageUltimele stiri


STARBAG