2019-03-26 00:56


IOHANNIS, despre proteste: „Oamenii și-au pierdut încrederea în GUVERN și în PSD!". Care spune PREȘEDINTELE că ar fi soluția

 |  13:21
IOHANNIS, despre proteste: „Oamenii și-au pierdut încrederea în GUVERN și în PSD!". Care spune PREȘEDINTELE că ar fi soluția

Întrebat dacă demisia lui Iordache din fruntea Ministerului Justiţiei este suficientă pentru a detensiona situaţia din tara, Klaus Iohannis spune ca "politicienii ar face bine să asculte vocea protestatarilor şi să tragă nişte concluzii". Seful statului considera ca oamenii sunt in continuare nemultumiti pentru ca "si-au pierdut încrederea în Guvern, şi-au pierdut încrederea în PSD".

"Deocamdată, cum se spune mai popular, mingea este la coaliţia de guvernare. (...) Oamenii sunt în continuare nemulţumiţi. Şi-au pierdut încrederea în Guvern, şi-au pierdut încrederea în PSD, şi acest lucru îl spun ei foarte clar în piaţă, iar cine are urechi să audă", a spus Iohannis, citat de News.ro.

Întrebat dacă ar trebui să mai urmeze demisii, după cea a lui Florin Iordache, şeful statului a spus că politicienii ar trebui să asculte vocea celor care protestează.

"Oamenii care protestează spun ce îşi doresc ei. Politicienii ar face bine să asculte şi să tragă nişte concluzii. (...) Rezolvarea trebuie să fie căutată şi găsită de cei care au creat problema. Problema a fost creată de felul în care Guvernul a încercat să legifereze în domeniul Justiţiei - un demers care, evident, a fost susţinut de PSD - şi atunci tot PSD trebuie să vină cu soluţiile", a mai spus preşedintele.

Iohannis a fost întrebat şi dacă el consideră că sunt suficiente măsurile luate până acum, inclusiv demisia ministrului de Justiţie, el repetând că oamenii îşi spun foarte clar punctul de vedere în stradă.

"Dacă aveţi răbdare şi citiţi mesajele cu care vin oamenii în piaţă şi ascultaţi ce spun ei, o să vă daţi seama imediat dacă este suficient sau nu", a spus Iohannis.

In privinta protestelor de la Palatul Cotroceni, Iohannis spune că a încercat un dialog cu manifestanţii, însă nu a reuşit din cauza "zgomotului".

"Oamenii au tot dreptul să protesteze şi, pentru a arăta că eu recunosc acest drept, am ieşit şi am încercat un dialog cu protestatarii. A fost un pic dificil, din cauza zgomotului, dar am înţeles mesajul lor. Nu voi demisiona, dar ei, sigur, au dreptul să-şi spună nemulţumirea", afirmat şeful statului.

Întrebat despre acuzaţiile venite dinspre PSD cu privire la atitudinea sa faţă de proteste, Klaus Iohannis a spus că el a "rămas în zona care este rezervată preşedintelui".

"Mediator nu înseamnă doar să vorbesc cu oamenii şi să accept orice abordare. Mediator înseamnă inclusiv că, atunci când cineva face un pas greşit, să îi atrag atenţia că e un pas greşit. Medierea include şi acest aspect", a spus el.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-14

TAGURI: iohannis, proteste, incredere, guvern, psd
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


NICUSOROș
14 Feb 2017

Plăvanul piroman are o logica nesimțită ,de dobitoc proptit pe picioarele din spate...
BILOBIL
14 Feb 2017

Alogenule fokist spui minciuni cu nemiluita Ura aceasta ai sadit o tu un ipochimen frustrat inca de pe timpul cand faceai falsuri la primaria sibiului sau cand prosteai parintii ca sa si vanda copiii Si atunci erai plin de ura Stiai ca ii duci pe acei copii la moarte dar nu ti a pasat Banul era mai presus de onoare si cinste Cand vad cum iti mocneste ura in fiinta ta abjecta ura de ciocoi imbacsit imi vine sa vomit Imprastii ragaiala ta fetida de ura peste tot pe unde te afisezi cu mimica ta de papusa intoarsa cu cheita de forte dusmanoase acestei tari O SA DAI SOCOTEALA PANA LA URMA PENTRU TOATA PROPAGANDA ASTA DE DISTRUGERE A ACESTE TARI!!
CROCODILUL FLAMAND
14 Feb 2017

VA STA IN GAT JOHANNIS PENALILOR.....SA INTELEG CA ERA BUN ILIESCU SA CHEME MINERII...TERORISTII....IMGB-UL........................ATUNCI CAUTATI-VA O DICTATURA BANANIERA UNDE SA FACETI ASEMENEA PORCARII...KOREEA.....SOMALIA...PANAMA
SOROS
14 Feb 2017

MARS SI TRAGE DIN STICLOANTA O GURA DE PISAT SI APOI IA TI XANAXUL TARATURA FLAMANDA SI ABJECTA
NESIMțIRE
14 Feb 2017

Mai crocodil flamand ,nu vezi că te piși contra vântului și îți vine direct in botul tău scârbos acest pișat colectiv ???
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...