2019-05-20 21:51


Iohannis, după întâlnirea cu Vucic: Soluţionarea problemei Kosovo va însemna un pas enorm în direcţia europeană

 |  13:11
Iohannis, după întâlnirea cu Vucic: Soluţionarea problemei Kosovo va însemna un pas enorm în direcţia europeană

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe omologul său sârb, Aleksandar Vucic, care efectuează o vizită oficială la Bucureşti.

Preşedintele Klaus Iohannis a explicat că vor exista migranţi în continuare la graniţa dintre Serbia şi România, precizând însă că nu există probleme între cele două ţări în această privinţă.

"Migranţi vom avea şi în continuare, nu trebuie să-şi facă nimeni iluzii că se va opri fluxul migratoriu şi atunci e nevoie de proceduri foarte clare, pe zona de graniţă. (...) Sunt convins că se vor găsi colaborări din ce în ce mai eficiente. (...) Cred că nu avem nicio problemă între Serbia şi România în această privinţă", a declarat Iohannis, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său sârb, Aleksandar Vucic, aflat în vizită oficială la Bucureşti.

Soluţionarea problemei Kosovo va însemna un pas enorm în direcţia europeană pentru toată zona Balcanilor de Vest, a afirmat, joi, preşedintele Klaus Iohannis.

"Kosovo este o temă care este complicată şi cred că soluţionarea problemei Kosovo va însemna un pas enorm în direcţia europeană pentru toată zona Balcanilor de Vest şi aici vom rămâne într-o legătură strânsă (...) Noi suntem dispuşi să ne implicăm în găsirea unor soluţii bune pentru întreaga zonă", a spus preşedintele Iohannis.

Relaţiile dintre România şi Serbia sunt foarte bune şi vor fi şi mai bune, a precizat preşedintele Klaus Iohannis.

"Relaţiile dintre România şi Serbia sunt foarte bune şi vor fi mai bune (...) Suntem optimişti în această privinţă (...) Serbia este principalul nostru partener din Balcanii de Vest", a declarat preşedintele Iohannis.

Aleksandar Vucic a fost întâmpinat de Iohannis pe platoul de ceremonii de la Palatul Cotroceni, unde, după prezentarea onorului de către Garda de Onoare, s-au intonat cele două imnuri de stat.

Cei doi preşedinţi vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, iar apoi vor susţine o declaraţia de presă comună.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul discuţiilor se vor aborda căile de aprofundare a cooperării bilaterale, atât la nivel politic, cât şi economic şi sectorial.

De asemenea, vor fi discutate modalităţile de sprijin din partea României în ceea ce priveşte procesul de aderare a Serbiei la Uniunea Europeană, inclusiv din perspectiva deţinerii de către ţara noastră a Preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru al anului 2019.

Cei doi preşedinţi vor aborda şi problematica minorităţilor naţionale din cele două ţări, aspecte de interes comun privind cooperarea în Balcanii de Vest şi principalele evoluţii în dosarul "Kosovo".

Vizita are loc ca urmare a contactelor bilaterale româno-sârbe intense din ultimii ani şi confirmă caracterul foarte bun al relaţiilor dintre Bucureşti şi Belgrad, conform Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele Iohannis a efectuat o vizită oficială în Republica Serbia în iulie 2015.

Pe agenda vizitei preşedintelui sârb mai sunt prevăzute întrevederi cu premierul Viorica Dăncilă şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-08

TAGURI: Iohannis, Vucic, Kosovo, direcţia europeană
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
08 Mar 2018

In momentul cand veti accepta sa existe asemenea precedente gen Kosovo prima victima va fi Romania si Transilvania..Austriecii de abia asteapta sa desfiinteze complet Romania,nu le trebuie decat resursele de furat din Apuseni,nu mai au nevoie si de restul de la sud de Cluj Napoca numai unde sunt minerale pretioase Mare Atentie urmatorul Kosovo va fi TRaNSiLVANIA...dati-le peste bot la porci cu regiuni autonome...aplicati constitutia si la puscarie cu ei
LEVST.
09 Mar 2018

False flag...Nu exista nicio paralela intre Kosovo si Transilvania, practic Kosovo este recunoscut ca si stat independent de peste 95% din tarile lumii( si de toate cele "mari"), iar UE are nevoie de noi membri (adevarat, mici si docili), paralela se poate face cu Catalonia, iar acolo lucrurile sunt clare, UE nu are niciun interes separatist, nici macar Anglia nu endorseaza idea, pentru ca ar percuta in problema Gibraltarului...Singura problema -dar uriasa- a pierderii Transilvaniei(si nu numai) o reprezinta dezintegrarea UE, atata timp cat UE exista , romanii pot chiar sa-si schimbe imnul(Desteapta-te Romane!), oricum este o iluzie, si pot sa cante"Bine ca ne-am trezit si in aceasta dimineata, in Romania"...
Random imageUltimele stiri


STARBAG