2019-01-22 04:25


Iohannis face apel la STABILITATE de Ziua Americii

 |  20:50
Iohannis face apel la STABILITATE de Ziua Americii

Preşedintele Klaus Iohannis participă marţi, la Ambasada SUA din Bucureşti, la recepţia oferită cu ocazia Zilei Naţionale a SUA. În deschiderea evenimentului, preşedintele a susţinut un discurs în care a subliniat importanţa zilei de 4 iulie, relaţia dintre România şi SUA, dar a ţinut şi să transmită un mesaj tranşant pentru Guvernul Tudose.

"4 iulie este fundamental nu doar pentru poporul american, ci pentru intreaga lume. Într-adevar, lumea in care triam nu ar fi fost la fel fara aceasta piatra de hotar istorica. Ar trebui sa ne amiteasca că noi, de ambele părti ale Atlanticului, trebuie sa stam impreuna pentru a ne apara valorile fundamentale si securitatea", a afirmat Klaus Iohannis, în discursul susţinut în limba engleză.

Ulterior, preşedintele a transmis şi un mesaj în limba română, o mare parte din acesta fiind la adresa Guvernului Tudose.

"Cetatenii Romaniei de azi si-au demonstrat maturitatatea si verticalitatea morala. Acum este timpul ca tara sa fie guvernata predictibil, punand interesul cetatenilor pe primul loc, sa transmitem ca Romania este o tara care isi respecta angajamentele luate.(...)

Intalnirea cu preşedintele Trump a reprezentat o reafirmare a angajamentului SUA pentru securitate si o recunoastere a capacitatii Romaniei de a fi furnizor de securitate si de a actiona ca un pilon de stabilitate in zona. Am stabilit impreuna cu presedintele Trump sa ne aprofundam parteneriatul strategic. (...)

Pentru ca Romania sa atraga investitori americani este foarte importanta asigurarea unui climat de stabilitate, cu un cadrul legislativ predictibil, cu o birocratie redusa si respect pentru statul de drept. Sper ca noul guvern instalat sa ia aminte la aceste principii fundamentale", a mai afirmat Klaus Iohannis.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-04

TAGURI: iohannis, ziua americii, discurs
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...