2018-10-17 15:18


Iohannis face prima mișcare din acest an. Ce lege controversată retrimite Parlamentului

 |  19:12
Iohannis face prima mișcare din acest an. Ce lege controversată retrimite Parlamentului

Președintele Klaus Iohannis a cerut Parlamentului să reexamineze proiectul care interzice reclamele explicite la medicamente difuzate la TV și radio. Șeful statului consideră că promovarea prin intermediul publicității în mass-media audiovizuală a unor tipuri de medicamente trebuie supusă unor condiții restrictive, dar conform Constituției și normelor UE, fără discriminări între mijloacele media.

În cererea de reexaminare, Iohannis apreciază că nu poate fi identificată rațiunea pentru care publicitatea oricărui produs medicamentos este interzisă spre difuzare în cadrul programelor de televiziune și radiodifuziune în timp ce publicitatea medicamentelor eliberate fără prescripție medicală este permisă, dar prin orice alte mijloace decât în cadrul programelor de televiziune și radiodifuziune, scrie Profit.ro.

El arată că proiectul votat de către parlamentari interzice acea publicitate pentru farmacii care induce ideea că farmacia respectivă reprezintă un model sau un etalon pentru celelalte farmacii, dar numai în cazul în care este difuzată în cadrul programelor de televiziune sau radiodifuziune, fiind creată, astfel, o nouă premisă de discriminare și o posibilă barieră în calea liberei prestări a serviciilor.

Potrivit unor estimări din piață, publicitatea din domeniul farmaceutic reprezintă peste 15% din veniturile din publicitate ale televiziunilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-10

TAGURI: iohannis, legea reclamelor tv medicamente
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIHAI
09 Ian 2016

Ce sa comentez D-lor ?! ca d-l Presedinte a observat ca se fura de la uni bani si se da la altii ! .nu ptr asta a fost A L E S , MAI BINE AR OBSERVA ca impozitele incep sa indoaie spinarea contribuabililor etc etc ...P A CA T !
CETATEAN
10 Ian 2016

Da este corect . Mafia medicamentelor de la Sibiu a invins . Au furat citeva milioane si directorul prieten sa sinucis , punct .
Random imageUltimele stiri


loading...