2019-02-23 03:40


Iohannis i-a băgat în ȘEDINȚĂ pe specialiștii Comisiei pentru elaborarea Proiectului de Țară

 |  18:20
Iohannis i-a băgat în ȘEDINȚĂ pe specialiștii Comisiei pentru elaborarea Proiectului de Țară

Vineri, 14 iulie a.c., la Palatul Cotroceni, a avut loc o nouă reuniune a Comisiei Prezidențiale privind elaborarea Proiectului de țară.

Specialiștii din Comisia Prezidențială și reprezentanți ai partidelor și formațiunilor politice parlamentare, membri ai Comisiei, au dezbătut astăzi contribuțiile tematice elaborate până în prezent în cadrul grupurilor de lucru. Aceste documente vizează problematici referitoare la consolidarea statului de drept și a libertăților fundamentale, modelul economic de dezvoltare a României, dimensiunile socio-culturale și demografice ale societății românești, precum și poziția țării la nivel european și internațional.

Comisia Prezidențială, în baza celor patru documente tematice, a elaborat propuneri și observații în vederea consolidării și armonizării punctelor de vedere exprimate. În acest fel, printr-o abordare consensuală, vor fi consolidate fundamentele de viziune și conținut ale Proiectului de țară.

În perioada imediat următoare, grupurile de lucru tematice se vor reuni si vor lua în considerare observațiile și propunerile formulate astăzi. 

O nouă ședință a plenului Comisiei Prezidențiale va avea loc la începutul lunii octombrie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-14

TAGURI: iohannis, cotroceni, comisie, proiect de tara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
14 Iul 2017

oricine aspira la o functie suprema(pres-edinte sau pm) nu ar trebui sa fie sub nicio forma admis pana nu prezinta si "Un Proiect de Tara"(***)...altfel la ce a fost buna schimbarea? In sfarsit, "Desteapta-te Romane! este cumva, inca valabil, insa este -la fel-o insulta pe care romanii nu o sesizeaza...Tocmai pentru ca sunt , inca, adormiti...Ce ar fi daca acest motto ar fi shimbat -SI RESPECTAT- cu ceva gen al elvetienilor, (si al muschetarilor) 'toti pentru unu' si unu' pentru toti?"..."Unde esti tu Tepes, doamne,/ Ca bagand shpanga in ei,/Sa-i imparti in doua sorturi:/In sunci si in mititei.../Si-n gunoi sa ii asterni,/Sa fie mancati de viermi.(***singurele Proiecte de Tara valabile sunt Recuperarea pamantului tarii; Recuperarea sutelor de miliarde de euro furati, tocmai de la alde malai mare si "cei bagati in sedinta(si clicile lor)"; prin lege, impunerea unor reale oportunitati si echitatii socio-economice, pentru absolut toata lumea, iar aceasta nu poate incepe decat cu dreptul de proprietate aducatoare de venit,si anume un ha de pamant pentru orice persoana trecuta de 17( chiar 16 ani), fiecare avand optiunea de a lucra acel pamant sau a culege doar profitul de pe el(cat va fi, dupa ce altcineva il va face productiv; cel mai de dorit o agentie bine definita din toate punctele de vedere)Deasemeni, plati catre intreaga populatie care a lucrat (anul trecut, minim 6 luni si a platit taxe) parti din profitul obtinut din operatiuni speciale, profituri obtinute de pe urma padurilor, a Deltei, Litoralului, muntilor si a mineritului...de fapt aceste venituri special exista si sunt distribuite, insa numai la cateva mii de persoane, adica tagma jefuitorilor...
NELU STIUCA
16 Iul 2017

Cand structurile , institutiile, autoritatile STATULUI vor fi sub controlul SOCIETATII CIVILE numai atunci se va putea vorbi de o DEMOCRATIE reala si de NORMALITATE sociala in RO. De 27 de ani in GUVERNAREA RO se folosesc tot felul de TEPE si scheme DEMAGOGICE, BANDITESTI, MAFIOTICE etc pentru a mima democratia in detrimentul MAJORITATII POPULATIEI DEBUSOLATE care se comporta ca o turma....................... deposedata de sursele si resursele necesare supravietuirii.
ANONIM
17 Iul 2017

In toate tarile din UE raportul dintre pensia minima este de 1/5, adica pensia maxima este de 5 ori mai mare decat pensia minima sau altfel spus pensia maxima nu depaseste 5 pensii minime. Stiti cat este la noi acest raport ? Raportul dintre pensia maxima si cea minima este de cca 1/100. Ce inseamna asta, ca pensia maxima in prezent este de 100 de ori mai mare decat cea minima, ca niciunde in lume. Deasemenea vreau sa-i mai spun acestui domn ca cea mai mare pensie din UE este a unui roman si anume, cca 8.500 de euro. A doua pensie ca marime este in Luxemburg de 7.500 de euro insa acolo pensia minima este de 1.500 de euro. Concluzia, cauza acestor situatii anormale sunt cele legate de lipsa unui prag in ce priveste pensiile, asa cum exista in orice tara normala. Si in Romania a existat un prag prin Legea 19/2000 insa a fost desfiintat. S-a prevazut ca anual punctul de pensie sa nu depaseasca cifra 3, deci anual sa nu existe un punst de pensie mai mare de 3. Jigodiile au anulat aceasta prevedere. Deasemenea multimea de pensii speciale acordate profitorilor societatii. Acestea sunt cauzele pentru care fondul de pensii este insuficient. Masuri ce trebuiesc luate sunt stabilirea unui raport intre pensia maxima si minima de 5 si desfiintarea pensiilor speciale.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...